Voormalig Roland Garroskampioene Jelena Ostapenko leek lange tijd het slachtoffer te worden van Bertens bij het kleine graveltoernooi in het noordoosten van Frankrijk, maar aan het begin van de derde set gooide de Wateringse de handdoek in de ring door een pijnlijke enkel.
Het gebrek aan ritme en vertrouwen dat zichtbaar was vorige week in Rome leek in de beginfase tegen Ostapenko verdwenen te zijn uit het spel van Bertens. De Wateringse speelde aanvankelijk een keurige partij, terwijl het niveau van haar tegenstandster hevig schommelde. Zoals gebruikelijk wisselde Ostapenko periodes van onaantastbaarheid af met talloze onnodige fouten. Het leverde binnen een half uur de eerste set op voor Bertens: 6-2.
Australian Open
Hoogtepunten Garin - Martinez - Australian Open Hoogtepunten
30 MINUTEN GELEDEN
Bertens had lange tijd het heft in handen, maar liet door een grote hoeveelheid eigen slordigheden een 4-2 voorsprong (en drie breakkansen voor 5-2) in de tweede set uit haar handen glippen. Ostapenko profiteerde van de verslapping en greep vier games op rij voor setwinst: 6-4.
In het beslissende bedrijf begon Bertens direct met een break tegen de voormalig nummer vijf van de wereld, maar ze zag even later hoe Ostapenko een 2-0 achterstand omzette in een voorsprong. Opmerkelijk genoeg liet Bertens in deze fase regelmatig een bal lopen, waardoor haar opponente eenvoudig winners kon produceren. Dat Bertens met een kwetsuur aan haar enkel kampte werd snel duidelijk toen ze bij een 4-2 achterstand plaats nam op haar bankje en reeds besloten leek te hebben niet verder te willen spelen. De fysiotherapeut kwam de baan op, hoorde het verhaal van Bertens aan, en accepteerde dat doorspelen daadwerkelijk geen goed idee is. De ernst van de blessure is vooralsnog onduidelijk.
Het toernooi van Strasbourg is de laatste mogelijkheid voor WTA-speelsters om (via wedstrijden) voor te bereiden op Roland Garros. In Parijs zijn de kwalificaties reeds in volle gang en start het hoofdtoernooi aanstaande zondag 27 september. Alle wedstrijden zijn live te volgen via Eurosport 1, Eurosport 2 en eurosport.nl.
Australian Open
AusOpen | Dit zijn de vijf grootste toverballen van dag drie in Melbourne
32 MINUTEN GELEDEN
Australian Open
AusOpen | Dit zijn de vijf grootste toverballen van dag drie in Melbourne
32 MINUTEN GELEDEN