Bertens trof de Letse op een prachtige indoorbaan op het oude Berlijnse vliegveld Tempelhof, waar het tweede deel van het bijzondere demonstratietoernooi wordt gehouden. De hangar waarin gespeeld wordt, heeft een geopende kant waarbuiten een vliegtuig staat geparkeerd. Eén en ander levert, samen met de grijze baan zonder tramrails, een uniek plaatje op.
De bijzondere omstandigheden, eerst op gras in het Steffi Graf Stadion en vervolgens op een verlaten vliegveld, hebben niet het beste uit Bertens gehaald. In de kwartfinale tegen de vernuftige Sevastova liep de slordige nummer zeven van de wereld in de eerste set achter de feiten aan en moest ze genoegen nemen met slechts één game. Ook de tweede set startte slecht voor Bertens, die snel een break achterstand opliep. Die klap kwam ze echter te boven met een rebreak naar 2-2, alvorens opnieuw in de problemen te komen op eigen opslag. Via de zoveelste onnodige fout, ditmaal met backhand, keek de Wateringse wederom tegen een break achterstand aan.
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
12 UUR GELEDEN
Op 4-3 in het voordeel van Sevastova kreeg Bertens een kans om op gelijke hoogte te komen, maar haar tegenstandster sloeg onder meer een formidabel dropshot om het gevaar af te wenden. Hoewel Bertens beter in de wedstrijd kwam in de tweede set, speelde ze niet zuiver genoeg om haar kansen te benutten en de stand gelijk te trekken, laat staan Sevastova af te troeven. Op 5-4 verzuimde de nummer 43 van de wereld niet de partij uit te serveren. Bertens eindigde het duel met 31 onnodige fouten.

Sevastova in Berlijn

Foto: Getty Images

Bertens en Sevastova moesten lang wachten op hun partij. De eerste speeldag op het Tempelhof vliegveld startte met de eerste kwartfinale bij de mannen, gewonnen door de jonge Italiaan Jannik Sinner tegen Karen Khachanov: 6-3 7-6. Het jonge koppel maakte vervolgens plaats voor de uitgestelde ‘grasfinale’ bij de vrouwen (de daadwerkelijke finale op gras verregende, waardoor het werd verplaatst naar het indoor hardcourt). In de nieuwe omstandigheden verloor grasspecialiste Kvitova haar voordeel ten opzichte van nummer vijf van de wereld Elina Svitolina, die er met de titel vandoor ging via een match tiebreak: 3-6 6-1 10-5.
De volgende ontmoeting was een kwartfinalepartij tussen de reeds gepensioneerde Duitse ex-topper Tommy Haas tegen zijn landgenoot Jan-Lennard Struff. De veteraan stuntte tegen de huidige nummer 34 van de wereld en won in straight sets: 7-6 7-6. De kwartfinale tussen thuisspeelsters Andrea Petkovic en Alexandra Vecic werd gewonnen door Petkovic: 6-2 6-3.
Svitolina ontvangt Sevastova in de halve finale op zaterdag en Kvitova neemt het op tegen Petkovic. Bij de mannen staan Thiem en Haas tegenover elkaar en speelt Roberto Bautista Agut tegen Sinner voor een finaleticket.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54