Hoe komt Kiki Bertens voor de dag? Dat was de grote vraag voorafgaand aan de comeback van de nummer één van Nederland op de WTA Tour. Bij het grote — publiekloze — graveltoernooi van Rome kwam het antwoord: Bertens is ver verwijderd van de vorm die ze normaal gesproken heeft, zeker op een gravelbaan. De Sloveense Polona Hercog was met 6-4 6-4 een maatje te groot.
Het betrof een partij in de tweede ronde van het prestigieuze evenement in de Italiaanse hoofdstad, waar ook de wereldtop bij de mannen aanwezig is. Bertens koos ervoor niet deel te nemen aan de US Open en liet ook drie mogelijkheden om in Europa op gravel te spelen links liggen de afgelopen maanden. Het gebrek aan ritme en vastheid was dan ook geen verrassing.
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
12 UUR GELEDEN
Hercog, de nummer vijftig van de wereld, maakte dankbaar gebruik van het matige niveau bij Bertens, die slechts tien dagen de tijd heeft om aan haar spel te werken voor de start van Roland Garros. De Wateringse kwam op een 5-0 achterstand in de eerste set, alvorens langzaam maar zeker in de wedstrijd te komen. Met wat hulp van haar tegenstandster vocht Bertens terug tot 5-4, maar kon niet voorkomen dat ze alsnog met 6-4 het eerste bedrijf aan Hercog moest laten.
In de tweede set leek de nummer acht van de wereld orde op zaken te stellen, maar een 3-0 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon na een foutloze periode van Hercog, die vijf games op rij greep en even later bij een 5-4 voorsprong mocht serveren voor (pas) haar tweede overwinning ooit op een top10-speelster. De 29-jarige speelster faalde niet en rondde het duel na 1 uur en 37 minuten af.
Met 11 winners en 31 onnodige fouten voor Bertens in de wedstrijd kan niet anders geconcludeerd worden dan dat er werk aan de winkel is voor de gravelspecialiste. Ook Arantxa Rus werd uitgeschakeld in de tweede ronde in Rome. De Monsterse was niet opgewassen tegen de Tsjechische Marketa Vondrousova, de verliezend finaliste op Roland Garros in 2019: 6-3 6-3.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54