Djokovic, die momenteel druk bezig is met de door hem georganiseerde en op Eurosport uitgezonden Adria Tour, was te gast in de Eurosport Tennis Legends Vodcast met Mats Wilander en Alex Corretja. Naast zijn demonstratietournee in de Balkanlanden, kwam uiteraard ook het laatste nieuws over de hervatting van de ATP- en WTA Tour ter sprake.
‘Ik ben extreem blij en opgewonden om te zien dat al die toernooien, met name de Grand Slams, hun evenementen gaan organiseren’, aldus de Serviër, die in een eerder stadium de strenge veiligheidsmaatregelen op de aankomende editie van de US Open ‘extreem’ vond. ‘Ik denk dat het fantastisch is dat de tour terugkeert. Ik ben er zeker van dat ik namens alle spelers, fans en betrokkenen in de tenniswereld spreek. Hier hebben we maandenlang op gewacht! We hebben gehoopt en gebeden dat de tour snel kon worden hervat’, vervolgde Djokovic, zonder zijn eerdere twijfels te ontkennen.

Djokovic vooralsnog niet overtuigd van veiligheid in New York

Foto: Getty Images

Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
10 UUR GELEDEN
‘Ik denk dat veel mensen sceptisch waren, zeker voor de Amerikaanse evenementen, gezien wat het land heeft doorgemaakt tijdens de pandemie. Veel mensen, waaronder ikzelf, waren sceptisch of het wel door kon gaan. De regels en maatregelen zijn vooralsnog bijzonder streng, moet ik zeggen. Je hebt quarantaineverplichtingen en sommige spelers, zoals de Zuid-Amerikanen, mogen nog niet naar de Verenigde Staten reizen. Hopelijk zal dat veranderen. De ATP en en Amerikaanse tennisbond werken daaraan. In het ergste geval blijft alles zoals het nu is’, analyseerde de voorzichtige drievoudig kampioen in New York. Hoewel zijn weinig constructieve houding de laatste tijd — in combinatie met zijn rol als voorzitter van de ATP-spelersraad — de nodige kritiek opleverde van gretige collega’s, lijkt Djokovic wel degelijk oog te hebben voor de minder grote namen op de tour.
‘Hopelijk heeft elke speler die het recht heeft om mee te doen een gelijke kans om te reizen en te spelen. Dit is zeer belangrijk, omdat dit ten grondslag ligt aan de ATP en het internationale tennis. We zullen gezamenlijk proberen hier prioriteit van te maken. Laten we hopen dat in de komende maanden de beperkingen versoepeld worden en we een geweldig toernooi kunnen draaien.’

Djokovic met de winnaarstrofee op de US Open 2018

Foto: Getty Images

De voornaamste beperking waar Djokovic (persoonlijk) moeite mee heeft, is de limiet op het aantal mensen in de entourage van spelers. Aanvankelijk werd gesproken van een enkele begeleider als maximum, maar inmiddels is door de leiding van de US Open afgezien van deze strenge maatregel en worden twee-drie begeleiders toegestaan, vermoedelijk om topspelers zoals Djokovic tegemoet te komen. Toch heeft de 17-voudig Grand Slamkampioen nog geen harde toezegging gedaan over zijn deelname.

Djokovic is een groot team gewend

Foto: Getty Images

Roland Garros
Djokovic lijkt vooralsnog meer vertrouwen te hebben in spelen op Roland Garros, vanaf 27 september. ‘Roland Garros is opgeschoven naar andere data en ik ben blij dat ze alles op orde hebben gekregen, want ik ken de moeilijkheden en uitdagingen van het organiseren van een toernooi. Het is ook mooi dat we een dak hebben op Court Philippe Chatrier dit jaar. Dat zijn positieve dingen waar ik zeer naar uitkijk. Ik kan niet wachten om terug te keren.’

Het nieuwe schuifdak op Court Philippe Chatrier in Parijs

Foto: Getty Images

Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
11 UUR GELEDEN
Tennis
Tennis | Swiatek boos op WTA en ITF - "Ben zeer teleurgesteld in beide bonden"
13 UUR GELEDEN