Tennis

Clijsters verslaat Australian Openkampioene Kenin

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Kim Clijsters

Foto: Getty Images

DoorEurosport
16/07/2020 om 12:38 | Bijgewerkt 16/07/2020 om 12:40

De comeback van Kim Clijsters werd in de kiem gesmoord door de coronacrisis, maar de Belgische ziet beslist niet af van haar terugkeer op de tour. Voor de grote onderbreking speelde (en verloor) ze een aantal goede officiële partijen, maar inmiddels heeft Clijsters twee ‘duels' gewonnen en regerend Australian Openkampioene Sofia Kenin gevloerd.

In aanloop naar de aanstaande hervatting van de ATP- en WTA Tour is de afgelopen maanden reeds veel demonstratietennis te zien geweest. Via Eurosport zijn allerlei Europese evenementen uitgezonden, zoals de momenteel lopende Bett1 Aces in Berlijn. Ook in de Verenigde Staten wordt getennist, bij het historische World Team Tennis evenement, dat sinds 1973 wordt gehouden. Bij het speciale toernooi, waarbij mannen en vrouwen samen spelen in teamverband, doet dit jaar ook Kim Clijsters mee en vertegenwoordigt ze het team New York Empire.

In haar openingsduel — één set tot de vijf games — rekende Clijsters af met nummer zestig van de wereld Bernarda Pera van de Washington Kastles: 5-2. Na nederlagen tegen Garbine Muguruza in Dubai en Johanna Konta in Monterrey in februari, kan de ‘mini-wedstrijd' tegen Pera gezien worden als de eerste overwinning van de 37-jarige speelster in haar comeback.

Tennis

Vraagtekens rondom Australian Open 2021

06/08/2020 OM 14:06

Het team van Clijsters wist uiteindelijk niet te winnen en werd nipt met 21-20 verslagen. De meervoudig Grand Slamkampioene verloor later op de dag haar dubbelspelpartij met de 45-jarige Kveta Peschke van Pera en Rodionova.

Er wordt gespeeld in West-Virginia, waar de negen deelnemende teams in een bubbel blijven in een luxe resort in White Sulphur Springs (West-Viriginia). Elke ontmoeting tussen de ploegen bestaat uit vijf wedstrijden om vijf gewonnen games. Een herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en mixed dubbel vullen het programma van een speeldag.

Kenin

Een dag later liet Clijsters nogmaals zien hoe goed ze staat te spelen, door niemand minder dan Kenin te vloeren. De regerend Australian Openkampioene, uitkomend voor de Philadelphia Freedoms, werd met 5-3 geklopt door de ijzersterk serverende Vlaamse.

De ontmoeting met Kenin was extra bijzonder gezien het opvallende verleden van de twee speelsters. In 2005 kreeg de Amerikaanse als kleuter nog een rondleiding van Clijsters bij het grote toernooi van Miami. 15 jaar later stond het duo oog in oog. Beelden van het eerste treffen circuleren al enige tijd op het internet…

Strenge coronamaatregelen

In West-Virigina zijn strikte maatregelen van kracht van 12 juli tot 2 augustus. Zo worden de 52 tennissers en stafleden per ontmoeting door maximaal 500 fans vergezeld. Ook wordt er regelmatig getest en is van deelnemers op voorhand een bewijs van een negatieve coronatest verlangd. Ook wordt met regelmaat de temperatuur opgenomen, zijn speciale reisroutes bepaald en is het gebruik van mondmaskers op veel momenten verplicht. De grootte van het fraaie complex maakt social distancing bovendien goed mogelijk. Er zijn geen ballenkinderen en lijnrechters op de baan en onderling fysiek contact wordt streng afgeraden. High-fives tussen dubbelpartners zijn niet toegestaan.

De WTA Tour gaat op 3 augustus van start op het gravel van Palermo. De ATP Tour begint op 13 augustus in Washington DC.

Tennis

US Open deelname Djokovic & Dimitrov nog niet zeker

06/08/2020 OM 10:26
Tennis

Titelverdediger Nadal laat US Open schieten

05/08/2020 OM 08:02
Gerelateerde onderwerpen
Tennis
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel