Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Davis Cup | "Niet langer dan één jaar in hetzelfde land" – Djokovic uit kritiek op organisatie

Friso Moison

Gepubliceerd 23/11/2023 om 11:21 GMT+1

Novak Djokovic heeft kritiek geuit op de organisatie van de Davis Cup. Volgens de 36-jarige Serviër is het niet goed dat de eindfase van het toernooi voor de vierde keer op rij in Spanje wordt gespeeld. Als het aan de nummer één van de wereld ligt vindt het toernooi ieder jaar in een ander land plaats.

ATP Finals | Djokovic heeft ook geen kind aan Sinner - wint eindejaarstoernooi voor zevende keer

"Het zou niet langer dan één jaar in hetzelfde land moeten zijn", zei Djokovic woensdag op een persconferentie. "Toestaan dat een land dit drie, vier jaar op rij mag organiseren is naar mijn mening te veel. Het toernooi moet rondreizen. Dit is een competitie die wereldwijd wordt gespeeld."
Sinds 2019 worden de kwartfinales, de halve finales en de finale van de Davis Cup op één locatie gespeeld. Voor het tweede jaar op rij is Málaga de speelstad. De twee edities daarvoor vond de laatste fase van het toernooi plaats in Madrid.
picture

US Open | Djokovic brengt na finale eerbetoon aan Kobe Bryant - “Hij was een vriend”

Een van mijn grootste doelen

Djokovic speelt donderdag met Servië de kwartfinale tegen Groot-Brittannië. De 24-voudig Grand Slam-winnaar wil de Davis Cup, die hij in 2010 al een keer op zijn naam schreef, graag nog eens bijzetten in zijn prijzenkast.
"Het is een van mijn grootste doelen dit seizoen”, zei de Serviër “Het is de laatste week van het seizoen, dus één laatste inspanning is nodig van ieder van ons. Ik was erg blij met mijn tennis in de halve finale en de eindstrijd van de ATP Finals. Hopelijk neem ik die energie en dat niveau mee naar de Davis Cup Finals."
Mocht Servië doorkomen, dan is Nederland de potentiële tegenstander in de halve eindstrijd. Oranje moet dan wel eerst in de kwartfinale voorbij Italië komen.
picture

Parijs | Griekspoor mag tegen Djokovic ruiken aan een stunt - nummer één stelt orde op zaken

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie