Een dag na hun ontmoeting in het Kroatische Zadar hebben Dimitrov en Coric via sociale media naar buiten gebracht dat ze het coronavirus hebben opgelopen. Beide spelers stonden de afgelopen weken op de baan en tijdens allerlei promotionele activiteiten voor de tournee in nauw contact met Novak Djokovic, Alexander Zverev, Marin Cilic, Dominic Thiem en vele anderen.
Dimitrov was zichtbaar onwel tijdens zijn verliespartij tegen Coric in Zadar en vertrok kort na afloop van het duel om zich in zijn woonplaats Monaco te laten onderzoeken. Ook zag de Bulgaar na afloop van de wedstrijd af van de gebruikelijke omhelzing aan het net.
Tennis
Tennis | Een Q&A met Eurosport-commentator David Avakian over de breuk tussen Griekspoor en Sluiter
EEN UUR GELEDEN
‘Dag allemaal, ik wil graag naar buiten treden en mijn fans en vrienden laten weten dat ik positief ben getest in Monaco op Covid-19. Ik wil er zeker van zijn dat iedereen die met mij in contact is geweest de afgelopen dagen een test ondergaat en de benodigde maatregelen treft. Het spijt me als ik enige schade heb toegebracht. Ik ben thuis aan het herstellen. Dank voor de steun en blijf veilig en gezond’, zo luidt het bericht van Dimitrov, die de afgelopen weken met zijn medespelers onder andere in een bomvolle nachtclub en op een voetbal- en basketbalveld vertoefde. Van social distancing was geen sprake.
Ook Coric liet via Instagram het negatieve nieuws over zijn positieve test weten.
‘Dag allemaal, ik wil iedereen informeren dat ik positief ben getest op Covid-19. Ik wil er zeker van zijn dat degenen die met mij in contact zijn geweest de afgelopen dagen getest worden! Het spijt me zeer als ik enige schade heb toegebracht! Ik voel me goed en heb geen symptomen. Wees veilig en gezond!’, aldus de jonge Kroaat.
De finale van de Adria Toru in Zadar, tussen Djokovic en Andry Rublev, werd geannuleerd. De toernooileiding verklaarde altijd strikt de in de betreffende landen (Servië en Kroatië) geldende veiligheidsmaatregelen nageleefd te hebben en dat iedereen die tijdens de Adria Tour fysiek contact met Dimitrov heeft gehad getest zal worden.

'We hebben alles gedaan wat we konden' - Organisatoren Adria Tour over positieve coronatest Dimitrov

Het eerste deel van de Adria Tour, in Belgrado, werd in het weekend van 13-14 juni gewonnen door Thiem, die inmiddels is doorgereisd naar Zuid-Frankrijk voor de Ultimate Tennis Showdown op de tennisacademie van Patrick Mouratoglou. De Oostenrijker is ter plekke getest, heeft de Franse tenniscoach en organisator verzekerd.
Terwijl veel spelers een test hebben ondergaan, nadat de besmetting van Dimitrov werd vastgesteld, is Djokovic zonder test teruggekeerd vanuit Kroatië naar Servië. Cilic en Rublev hebben inmiddels bevestigd negatief te zijn getest.
Niet geheel verrassend krijgt Djokovic als organisator van het evenement de nodige kritiek te verduren in de pers en via sociale media…
Wordt vervolgd…
Tennis
Tennis | Tallon Griekspoor breekt verrassend met coach Raemon Sluiter vanwege verschil in inzicht
3 UUR GELEDEN
Tennis
Tennis | Monfils slaat Australian Open over en richt zich volledig op Parijs 2024
GISTEREN OM 16:39