Van de status van de andere slachtoffers van de Adria Tour — Grigor Dimitrov, Borna Coric en Viktor Troicki — is minder bekend. ‘Novak Djokovic en zijn vrouw Jelena hebben negatief getest op Covid-19. Dat heeft de meest recente test in Belgrado aangetoond. Ze hebben geen symptomen van het virus ondervonden en hebben de test gedaan op doktersadvies’, zo luidde de persverklaring van het mediateam van de nummer één van de wereld, wiens coach Goran Ivanisevic na verloop van tijd na de Adria Tour ook positief testte.
‘Ze hebben de afgelopen tien dagen in zelfisolatie doorgebracht, nadat ze terugkeerden uit Kroatië, terwijl ze zich aan alle protocollen en veiligheidsmaatregelen hebben gehouden.’

Coric, Dimitrov, Djokovic en Zverev tijdens de Adria Tour

Foto: Getty Images

Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54
Djokovic kreeg veel kritiek te verduren naar aanleiding van de Adria Tour, die als onverantwoord werd beschouwd in een pandemie. De Servische autoriteiten hebben de verantwoordelijkheid voor de onveilige manier waarop het evenement heeft plaatsgevonden op zich genomen en hebben verzocht de 17-voudig Grand Slamkampioen niet als zondebok aan te wijzen.

Roland Garros

Van 21 september tot 11 oktober staat Roland Garros op de planning. Anders dan op de US Open zal in Parijs wél met publiek gespeeld worden. De kaartverkoop gaat op 9 juli van start. Uit een verklaring van de Franse tennisbond FFT blijkt de hoop om op een veilige manier de stoelen voor 50 tot 60 procent te vullen.
‘De FFT past zich voortdurend aan aan de situatie met de coronacrisis. Er is een protocol dat erop ziet de toeschouwers van deze historische editie te beschermen.’
De voorzitter van de bond heeft tijdens een persconferentie tevens aangegeven dat in de grote stadions maximaal vier personen naast elkaar mogen zitten, met een vrije stoel tussen de groepen. Op de buitenbanen zal de helft van de stoelen leeg blijven. Op de finaledag worden ongeveer 10.000 bezoekers verwacht.

Court Philippe Chatrier

Foto: Getty Images

Bovendien zal er op Roland Garros, wederom in tegenstelling tot de US Open, wel een kwalificatietoernooi gespeeld worden.
‘We zijn verheugd dat de overleggen met de verschillende tennisautoriteiten ertoe hebben geleid dat we de editie van 2020 drie weken kunnen laten duren. We zijn ons er dan ook van bewust dat we bevoorrecht zijn dat we in de huidige situatie Roland Garros in het gebruikelijk format kunnen organiseren. In het bijzonder omdat het kwalificatietoernooi financiële steun zal bieden aan een categorie spelers die zijn geraakt door deze ongekende crisis’, aldus bondsvoorzitter Giudicelli.

Williams & Williams

Serena Williams heeft in voorbereiding op de US Open een bijzondere tennispartner gevonden in de persoon van haar dochter Olympia (2). De peuter vergezelde haar moeder in identieke kledij op de trainingsbaan en bootste ogenschijnlijk vlekkeloos de bewegingen van de 23-voudig Grand Slamkampioene na, met een buitengewoon schattige fotoreportage tot gevolg…
Tennis
ROGER FEDERER | GROTER DAN DE BESTE
15/09/2022 OM 19:51
Tennis
Tennis | Roger Federer kondigt tennispensioen aan na Laver Cup
15/09/2022 OM 13:28