Tennis

Exclusief | Medvedev: Avondsessie leeg Arthur Ashe Stadium ‘bizar’

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Medvedev in de US Openfinale 2019 tegen Nadal

Foto: Getty Images

DoorDavid Avakian
02/07/2020 om 09:44 | Bijgewerkt 02/07/2020 om 10:18

Eén van de hoofdrolspelers in het tennisseizoen 2019 was zonder twijfel Daniil Medvedev. De Rus zette in de zomer onwerkelijke resultaten neer op Amerikaans hardcourt en bereikte de finale van de US Open. Kortom, de juiste persoon voor Eurosport om aan de tand te voelen in coronatijd.

Medvedev, winnaar van onder meer twee Masters 1000-toernooien vorig jaar, nam deel aan een instagram live interview met Barbara Schett, zoals Kiki Bertens dat eerder deed op het Instagram account van de Eurosport presentatrice en voormalig WTA-speelster.

Tennis

Vraagtekens rondom Australian Open 2021

06/08/2020 OM 14:06

US Open

Als vanzelfsprekend kwam de US Open ter sprake, waar Medvedev in een bijna vijf uur durende kraker van een finale in vijf sets zijn meerdere moest erkennen in Rafael Nadal. De Moskoviet weet niet zeker of hij zijn finaleplaats dit jaar zal kunnen verdedigen.

‘Ik denk niet dat we kunnen weten wat er gaat gebeuren in New York. Bovendien zijn sommige spelers tegen te strenge maatregelen. Tegelijkertijd is het zo dat we zonder die strenge regels grote kans lopen op besmetting of iets anders’, aldus Medvedev, die niet kan wachten op de hervatting van wedstrijdtennis. ‘Ik wil zo snel mogelijk terugkeren en toernooien spelen, voor de fans. Ook al zal het aanvankelijk zonder toeschouwers zijn, doen we het voor de fans die wereldwijd op TV kunnen kijken, zoals bij voetbal. Maar het is een moeilijke beslissing. De start zal uiteraard afhangen van het coronavirus.’

Spelen in een leeg stadion zal ongewoon aanvoelen, erkent Medvedev. ‘Het zal supervreemd zijn, omdat we allemaal juniorentoernooien hebben gespeeld en futures, toen alleen je coach langs de baan zat. Maar dat was anders, aangezien het om kleine baantjes ging in the middle of nowhere. Het zal anders zijn wanneer je in Arthur Ashe komt te spelen, waar normaal gesproken 22.000 mensen zitten. Avondwedstrijden zullen nog het meest bizar zijn.’

Een volgepakt Arthur Ashe Stadium, het grootste tennisstadion ter wereld

Foto: Getty Images

Nieuwe mindset sleutel tot succes

De waanzinnige vooruitgang die Medvedev de afgelopen jaren boekte heeft alles te maken met een mentale verandering die hij heeft doorgemaakt in 2017. ‘Ik besloot professioneler om te gaan met tennis. Ik stond al in de top100 en trainde heel veel, maar ik ging soms veel te laat naar bed of ging uit. De kleine details waren niet belangrijk voor me. Ik dacht niet dat het invloed had op de resultaten. Maar met leeftijd en na talloze gesprekken met mijn coach besloot ik een professionaliseringsslag te maken en de nodige dingen waar ik van hield op te offeren, zoals bezoeken aan bars met vrienden in de dagen voor een wedstrijd. Plezier maken, naar bed gaan om twee uur ’s nachts. Het zijn geen verschrikkelijke dingen die ik deed, maar ik besloot dat ik het professioneler aan wil pakken’, vertelde de 24-jarige speler, die heeft gemerkt dat zijn nieuwe mentaliteit vruchten afwerpt. Een understatement, gezien zijn fantastische 2019.

Veel respect van Nadal voor de inspanningen van Medvedev

Foto: Getty Images

‘Het heeft best aardig gewerkt, dus ik kan niet meer terug als ik goed wil blijven spelen. Als het geen verschil had gemaakt, was ik waarschijnlijk teruggegaan naar mijn normale leven.’ Een specifiek moment deed Medvedev inzien dat er iets moet veranderen.

‘Ik was eens op een toernooi, toen ik drie dagen voor mijn wedstrijd met vrienden een computerspel begon te spelen. We speelden denk ik van acht uur in de avond tot zeven uur in de ochtend. Mijn vrienden gingen toen slapen, maar ik moest door naar het ontbijt, omdat ik een trainingssessie had staan om acht uur. Ik viel twintig minuten in slaap aan het ontbijt en ben toen gaan trainen. Het toernooi eindigde niet best en ik heb toen mijn gewoontes aangepast.’

Bekijk het hele interview met Medvedev voor meer leuke antwoorden op de vragen van Schett.

Tennis

US Open deelname Djokovic & Dimitrov nog niet zeker

06/08/2020 OM 10:26
Tennis

Titelverdediger Nadal laat US Open schieten

05/08/2020 OM 08:02
Gerelateerde onderwerpen
Tennis
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel