Op het Parijse gravel was Griekspoor niet opgewassen tegen de Amerikaan Reilly Opelka. Hij verloor na vijf kwartier spelen in twee sets: 7-5 6-3.
De uitschakeling van Griekspoor betekent Robin Haase dit jaar de enige Nederlandse vertegenwoordiger is in het mannentoernooi. Vrijdag weet Haase wie zijn eerste opponent wordt. Dan vindt de loting voor het hoofdtoernooi plaats.
Nog vier vrouwen
Roland-Garros
Roland Garros | Griekspoor komt onfortuinlijk verlies in eerste set niet te boven en verliest
25/05/2022 OM 17:10
Bij de vrouwen is Kiki Bertens sowieso van de partij. Zij kan gezelschap krijgen van vier andere Nederlandse tennissters die zich momenteel door het kwalificatietoernooi moeten zien te worstelen. Richel Hogenkamp, Arantxa Rus en Quirine Lemoine spelen later vandaag hun 1e ronde. Bibiane Schoofs komt woensdag in actie.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
Op de Eurosport Player kun je alle wedstrijden van Roland Garros - ook de kwalificatie - op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar .
US Open
US Open | Griekspoor slaagt er niet in om Djokovic een set af te snoepen
03/09/2021 OM 07:26
US Open
US Open | Griekspoor na vijfsetter voor het eerst in tweede ronde Grand Slam
01/09/2021 OM 06:38