Federer is terug aan de top, maar dat dwingt hem wel tot het maken van moeilijke keuzes. Goed zorgen voor zijn lichaam staat daarbij voorop. Het zware graveltennis vergt te veel van zijn fysieke vermogen.

Roger Federer

Foto: Getty Images

Terug op Wimbledon
Roland-Garros
Hogenkamp en Rus soeverein door in kwalificatie
22/05/2018 OM 15:37
Na vijf jaar zonder winst in één van de vier Grand Slams beleefde Federer in 2017 zijn tweede jeugd. Hij pakte de titels op de Australian Open en Wimbledon. Begin dit jaar was hij opnieuw de sterkste in Melbourne, zijn 20e Grand Slam-titel in totaal. Een paar weken later heroverde de FedExpress tijdens het ABN Amro-toernooi in Rotterdam de nummer één-positie op de wereldranglijst.
Na zijn nederlaag in de tweede ronde van het Masterstoernooi in Miami liet Federer weten dat hij het gemalen baksteen ook dit jaar links laat liggen. In Miami leed hij een pijnlijke nederlaag tegen de Australiër Thanasi Kokkinakis, de nummer 175 van de wereld: 3-6, 6-3 en 7-6. Ook moest hij zijn toppositie op de wereldranglijst weer prijsgeven aan Rafael Nadal. In juni keert hij terug voor het grasseizoen, met Wimbledon als hoogtepunt.
  • Roland Garros en Wimbledon zijn LIVE te zien bij Eurosport!
Roland-Garros
Bertens in waanzinnige vorm in aanloop naar Roland Garros
15/05/2018 OM 09:24
Wimbledon
Wimbledon | Preview vrouwen: Soevereine Swiatek & queen Serena
13 UUR GELEDEN