Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nadal 10: De allereerste triomf op het Parijs gravel, in 2005

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/05/2018 om 15:30 GMT+2

Hij was 19 jaar, droeg een mouwloos shirt en coole broek en debuteerde op Roland Garros. Na twee indrukwekkende weken lag de wereld aan de voeten van Rafael Nadal. Hij zegevierde op het Parijse gravel, de eerste triomf in de historische rij van tien. Deel 1 van 'La Décima de Nadal': het jaar 2005.

Road to Nadal : 2005

Foto: Eurosport

De halve finale was al episch. Het begin van een tweestrijd die nog jaren zou aanhouden. Nadal nam het op zijn 19e verjaardag op tegen Roger Federer, de nummer één van de wereld. En hij won, tot zijn eigen ongeloof. Daarna moest ook zijn tegenstander in de finale, de Argentijn Mariano Puerta, eraan geloven. Nadal verloor de eerste set, maar maakte daarna gehakt van Puerta. We gaan terug in de tijd, naar 2005.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
Op de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes - zoals Roland Garros - op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie