De toernooileiding legt aan The New York Times uit hoe tot het besluit is gekomen.
‘Toen we besloten het evenement te houden gingen alle trends de goede kant op voor ons. Halverwege het proces draaide alles om en raakten we in tijdnood. Met iets meer tijd hadden we de obstakels die voor ons liggen kunnen overwinnen, maar het is beter om een beslissing te nemen voor alle betrokkenen, voordat het last minute wordt’, aldus de bestuursvoorzitter van het evenement Mark Ein, die verder duidelijk aangeeft wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven.
‘Het bubbel-plan was niet het grootste issue’, aldus de bestuurder, doelend op het veilig isoleren van deelnemers gedurende het evenement. ‘Het grote probleem is het reizen, het ontvangen en uitzwaaien van mensen in de Verenigde Staten. Daar hebben we geen duidelijkheid over.’
Tennis
Tennis | Een Q&A met Eurosport-commentator David Avakian over de breuk tussen Griekspoor en Sluiter
2 UUR GELEDEN

Regerend Washington D.C. kampioen Nick Kyrgios

Foto: Getty Images

Het coronavirus, dat momenteel op grote schaal huishoudt in de Verenigde Staten, is spelbreker. Ein verliest ondanks het jammerlijke wegvallen van zijn toernooi, waarbij spelers als Stefanos Tsitsipas en Daniil Medvedev deelname hadden toegezegd, niet het grotere plaatje uit het oog.
‘Ik denk dat de Europese toernooien zeker gaan plaatsvinden en ik denk dat de US Open een goede kans heeft om ook doorgang te hebben. Onze annulering zou het oplossen van de reisbeperkingen kunnen versnellen. Dat zal nu prioriteit genieten, aangezien je dat soort dingen niet een week voor het toernooi pas kan regelen.’

Bestuursvoorzitter ATP-toernooi Washington D.C. Mark Ein

Foto: Getty Images

US Open
Met name de kwestie van verplichte quarantaine speelt een hoofdrol. Indien Europeanen wel toegelaten worden tot de Verenigde Staten, is het met oog op de start van het Europese gravelseizoen in september voor deze spelers van cruciaal belang om niet na terugkomst in Europa 14 dagen verplicht in quarantaine te moeten verblijven. Veel spelers lijken hun beslissing om al dan niet deel te nemen aan de US Open af te laten hangen van dit punt.
De toernooileiding van de US Open heeft een verklaring naar buiten gebracht naar aanleiding van het nieuws uit de Amerikaanse hoofdstad. Stacey Allaster, de nieuwe toernooidirectrice in New York, geeft aan dat de US Open (en het daar direct aan voorafgaande toernooi dat eenmalig van Cincinnati is verhuisd naar New York) doorgaat tussen 22 augustus en 13 september.
Opmerkelijk genoeg richt de verklaring van de US Open zich op de maatregelen om de gezondheid van de aanwezigen te waarborgen en blijft het probleem van de onduidelijke reisbeperkingen onbesproken.
Ondertussen lijkt de hervatting van de WTA Tour, op 3 augustus in Palermo (Sicilië), wel op schema te liggen. Het graveltoernooi is begonnen met de opbouw.
Tennis
Tennis | Tallon Griekspoor breekt verrassend met coach Raemon Sluiter vanwege verschil in inzicht
4 UUR GELEDEN
Tennis
Tennis | Monfils slaat Australian Open over en richt zich volledig op Parijs 2024
GISTEREN OM 16:39