Nick Kyrgios speelde een enkelpartij en dan weet je dat vuurwerk gegarandeerd is, vooral als hij speelt tegen iemand waarmee hij in het verleden een online vete mee heeft gehad.
De Australiër nam het op tegen Ruud, de nummer acht van de wereldranglijst. De twee hebben een geschiedenis met elkaar opgebouwd die Kyrgios in ieder geval niet is vergeten.
De Noor noemde Kyrgios drie jaar gelden een 'idioot op de baan' nadat Kyrgios in Rome werd gediskwalificeerd vanwege het gooien van een stoel tijdens hun wedstrijd op de Italian Open. Ruud ging zelfs zo ver dat hij opriep tot een schorsing van zes maanden voor Kyrgios.
Roland-Garros
Hoogtepunten Pablo Carreno Busta - Gilles Simon - Roland-Garros Hoogtepunten
8 UUR GELEDEN

Ik hoor niemand praten nu

En dus werd er reikhalzend uitgekeken naar hun ontmoeting op Indian Wells. Kyrgios, momenteel de nummer 132 van de wereldranglijst, had weinig moeite met het spel van Ruud en won in straight sets van de Noor. Ondanks hun beladen historie bleef het op de baan rustig en ook bij het handen schudden ging er niks 'fout'.
Kyrgios maakte echter wel van de gelegenheid gebruik toen hij na de wedstrijd ging zitten en in de camera zei: "Ik hoor niemand praten nu, helemaal niemand."
In de volgende ronde neemt de Australiër het op tegen het Italiaanse supertalent Jannik Sinner, die op zijn beurt te sterk was voor Benjamin Bonzi.

AUSOPEN | KYRGIOS EN KOKKINAKIS DOEN HET ONGELOOFLIJKE DOOR DUBBELSPEL TE WINNEN

Roland-Garros
Hoogtepunten Lorenzo Musetti - Stefanos Tsitsipas - Roland-Garros Hoogtepunten
8 UUR GELEDEN
Roland-Garros
Roland Garros | Tsitsipas komt met de schrik vrij en gaat na vijf sets door naar tweede ronde
9 UUR GELEDEN