Premium
Tennis

R. Federer / R. Nadal - J. Sock / F. Tiafoe

02:59:28

Herhaling
Federer heeft genoeg tijd voor gezin - wie zijn de twee tweelingen en vrouw Mirka?
Hoe Roger Federer op Roland Garros 2009 zijn belangrijkste punt binnen sloeg
Federer verheugt zich op leven na tennis - "Heb veel zin om nieuwe dingen te ontdekken"
Kim Clijsters roemt zachte karakter afzwaaiende Federer - "Hij durfde te huilen"
Federer en Nadal hebben een lange geschiedenis. De Zwitser en Spanjaard worden beiden genoemd in de ‘goat-discussie’ en stonden veertien keer tegenover elkaar in een finale van een Grand Slam.
Laver Cup
Tennis | Roger Federer heeft genoeg tijd voor gezin - Wie zijn de twee tweelingen en vrouw Mirka?
22/09/2022 OM 12:13
Ondanks hun rivaliteit was er altijd veel wederzijds respect tussen de twee tennisgrootheden. Toen Federer bekend maakte te stoppen, sprak Nadal ook van ‘een treurige dag’.
Nadal en Federer waren al eens eerder een team tijdens de Laver Cup. In de editie van 2017 stonden de twee ook aan dezelfde kant van het net te tennissen.

Historische wedstrijd

Nadal ziet er naar uit om deel uit te maken van zo’n historische wedstrijd. “Dit is een ander soort druk. Dit gaat een ongelooflijke wedstrijd worden, ik heb er ontzettend veel zin in. Misschien kunnen we de wedstrijd zelfs wel winnen.”
Federer was ook blij dat hij zijn laatste wedstrijd met Nadal speelt. “Ik weet niet of ik de emoties onder controle kan houden, maar we gaan ons best doen. Ik ben blij dat hij met mij speelt in plaats van dat we tegenover elkaar staan. Ik ben blij dat ik het nog een keer kan proberen. Het gaat hoe dan ook een mooie avond worden.”

Rond 22:00 uur

‘Fedal’ komt vrijdagavond rond de klok van 22:00 uur Nederlandse tijd in actie. Ze spelen tegen het Amerikaanse duo Jack Sock/Frances Tiafoe.

WAAR KIJK JE DE LAVER CUP?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Laver Cup
Tennis | Hoe Roger Federer op Roland Garros 2009 zijn belangrijkste punt binnen sloeg
22/09/2022 OM 09:39
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
9 UUR GELEDEN