Vrijdagavond stond Roger Federer voor de laatste keer in zijn carrière op de baan. De 41-jarige nam groots afscheid samen met zijn grote rivaal en vriend Rafael Nadal in het dubbelspel tegen Frances Tiafoe en Jack Sock.
"Hij was een beetje nerveus", vertelde Team Europe-coach Borg aan Eurosport. "Hij heeft al zo lang geen wedstrijd of toernooi meer gespeeld. Maar hij deed het ongelooflijk goed", zei de Zweed.
Het feit dat Federer aan het kortste eind trok in de partij zou de stemming in het team niet hebben bedorven. "Ze hadden een goede kans om te winnen. Maar hij moest gewoon genieten", zei Borg. "In die situatie met de fans, zoveel mensen over de hele wereld die naar hem kijken, heb ik hem gezegd dat hij moest genieten en gelukkig moest zijn."
Laver Cup
Laver Cup | Nadal doet sportieve bekentenis - “Gehuild toen Roger finale van Roland Garros won”
26/09/2022 OM 12:29

Laver Cup | Bekijk samenvatting van laatste partij Federer - dubbel met Nadal

Emoties

Na de wedstrijd liepen de emoties eindelijk hoog op. "Het is volkomen normaal", weet Borg. "Hij zit al zoveel jaren in de tenniswereld. Maar deze man was geweldig en is ook zo'n geweldig persoon."
"Roger is een goede vriend en hij is één van de groten. Hij heeft tennis altijd op een ongelooflijke manier over de hele wereld gepromoot", aldus de 66-jarige captain.

Laver Cup | Bekijk het emotionele afscheidsinterview van afzwaaiende GOAT Roger Federer

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Laver Cup
Laver Cup | Henman emotioneel bij afscheid Federer - "Er komt nooit meer iemand zoals hij"
26/09/2022 OM 11:30
Laver Cup
Laver Cup | Djokovic emotioneel bij afscheid Federer - "Vooral toen ik zijn kinderen zag huilen"
26/09/2022 OM 10:35