Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Djokovic emotioneel bij afscheid Federer - "Vooral toen ik zijn kinderen zag huilen"

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 26/09/2022 om 12:35 GMT+2

Ook Novak Djokovic hield het vrijdagavond niet droog bij het afscheid van Roger Federer. De Serviër zat samen met zijn teamgenoten van Team Europa op de eerste rij bij toen de Zwitserse meester zijn carrière voorgoed beëindigde. Na zijn gewonnen singlepartij van zaterdagavond tegen Frances Tiafoe gaf de 21-voudig Grand Slam-winnaar toe veel tranen te hebben gelaten.

Laver Cup | Djokovic emotioneel bij afscheid Federer - "Vooral toen ik zijn kinderen zag huilen"

Als gevraagd wordt naar de perceptie van Djokovic op het afscheid van federer, antwoordt de Servier als volgt. "Ik denk dat iedereen het er wel mee eens is dat dit een van de meest prachtige momenten ooit is. Iedereen die het live heeft gezien op of tv heeft dit prachtig gevonden."
"We wisten allemaal dat het afscheid van Roger emotioneel zou gaan worden. Iedereen van ons team moest op enig moment wel een traan laten."
"Ik heb er gemengde gevoelens over, want het was een prachtige avond voor tennis, maar aan de andere kant is het treurig dat één van de beste atleten aller tijden de sport verlaat."
picture

Laver Cup | Bekijk samenvatting van laatste partij Federer - dubbel met Nadal

Vereerd

Toen ik zag hoe blij Roger was met alle mooie woorden die over hem gezegd werden was ik eigenlijk alleen maar vereerd dat ik erbij heb mogen zijn als onderdeel van dit team. Het was één van de mooiste momenten uit mijn leven, geen twijfel over mogelijk."
"Het meest emotionele moment voor mij was toen zijn kinderen huilend op de baan kwamen. Sorry Roger, ik wil je niet nog een keer aan het huilen maken", aldus een lachende Djokovic
"Het was een prachtig moment en het is goed om te zien dat zijn hele familie hier was, de mensen die hem al die tijd zoveel support hebben gegeven."
picture

Laver Cup | Bekijk het emotionele afscheidsinterview van afzwaaiende GOAT Roger Federer

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie