Als Federer gevraagd wordt om terug te kijken op de hoogtepunten van zijn carrière, kan hij er niet direct eentje noemen. "Het is grappig dat je dat vraagt, want ik heb eigenlijk nog niet echt nagedacht over welke momenten dat zouden moeten zijn."
"Als ik zo snel even nadenk, dan kom je natuurlijk uit bij mijn eerste overwinning op Wimbledon, waar ik onder andere van Pete Sampras won. Maar ook de comeback in 2017 toen ik de Australian Open won en mijn eerste en enige zege op Roland Garros waren heel bijzonder."
"Door mijn carrière heen heb ik vele mooie momenten gekend, maar het zijn niet alleen de grote beroemde zege's die het mooi maken. Ook een kwartfinale op een ATP-500 waarin ik iets heb geleerd kan bijvoorbeeld heel belangrijk zijn geweest voor mijn loopbaan. Maar daarvoor zal ik echt mijn tijd moeten nemen om die voor mezelf op een rij te zetten."
Laver Cup
Laver Cup | Nadal doet sportieve bekentenis - “Gehuild toen Roger finale van Roland Garros won”
26/09/2022 OM 12:29
"Soms waren het ook gesprekken met mijn team of andere mensen buiten de baan waarvan ik iets opstak. Ik ben een gezegend man dat ik zoveel mooie momenten heb meegemaakt. Het zijn er teveel om op te noemen, en daar ben ik heel erg gelukkig door."

Laver Cup | “Ik krijg er kippenvel van!” - McEnroe heeft afscheidsboodschap voor Federer

WAAR KIJK JE?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Laver Cup
Laver Cup | Henman emotioneel bij afscheid Federer - "Er komt nooit meer iemand zoals hij"
26/09/2022 OM 11:30
Laver Cup
Laver Cup | Djokovic emotioneel bij afscheid Federer - "Vooral toen ik zijn kinderen zag huilen"
26/09/2022 OM 10:35