Toen McEnroe werd gevraagd of hij onder woorden kon brengen hoe groot deze clash was, lukte hem dat maar moeilijk. "Ik weet niet of ik dat kan."
"Het wordt een historisch duel nu bekend is dat het de laatste partij van Roger (Federer) zal zijn. En dan ook nog eens samen met zijn eeuwige rivaal Rafael Nadal. Het is geweldig, maar de focus ligt op onszelf. We hebben een wedstrijd te winnen."
"Ik denk dat het sowieso een win-win is voor tennis. Het zal niet erg zijn als wij de dubbel winnen en dus wordt het hoe dan ook een geweldige avond met een fantastische sfeer."
Laver Cup
Laver Cup | Nadal doet sportieve bekentenis - “Gehuild toen Roger finale van Roland Garros won”
26/09/2022 OM 12:29

Perfecte speler

Nog een vraag die McEnroe moeilijk vond te beantwoorden was de vraag welke elementen van de 'Big 4' hij zou nemen om de perfecte speler mee samen te stellen. "Mijn hemel, dat is echt een moeilijk vraag."
"Roger Federer is de mooiste speler die ik ooit heb gezien en Nadal is de beste competitor die ik in mijn leven heb meegemaakt. Djokovic is gewoon een menselijke muur."
"Andy Murray was ook geweldig. Het is moeilijk om hem met de andere drie te vergelijken, maar hij presteerde het wel om de streak op Wimbledon te doorbreken. Hij heeft veel om trots op te zijn. Het is moeilijk als wordt vergeleken met die drie giganten, maar hij is absoluut een Hall of Famer", aldus de Amerikaan.

Laver Cup | Borg en McEnroe bespreken wie de G.O.A.T. van het tennis is.

WAAR KIJK JE?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Laver Cup
Laver Cup | Henman emotioneel bij afscheid Federer - "Er komt nooit meer iemand zoals hij"
26/09/2022 OM 11:30
Laver Cup
Laver Cup | Djokovic emotioneel bij afscheid Federer - "Vooral toen ik zijn kinderen zag huilen"
26/09/2022 OM 10:35