Het was een sensationele afsluiting van een geweldig weekend, want Tiafoe pakte de tweede set tegen Stefanos Tsitsipas na een tiebreak die meer dan 20 minuten duurde en was vervolgens met 10-8 te sterk in de match-tiebreak.
De in bloedvorm verkerende Amerikaan moest daarbij ook nog eens vier matchpoints wegwerken.
Voor McEnroe was het pure opluchting dat het zijn team eindelijk gelukt was Europa te verslaan. "Fantastisch zou een understatement zijn op dit moment. We zijn een paar keer hard aangepakt, maar af en toe waren we er ook enorm dichtbij.
Laver Cup
Laver Cup | Nadal doet sportieve bekentenis - “Gehuild toen Roger finale van Roland Garros won”
26/09/2022 OM 12:29
"Je hebt niet veel nodig om dit team op te peppen. We hebben de eerste vier edities van de Laver Cup verloren en daar waren we goed ziek van. Maar mijn broer zei het voor het toernooi heel mooi: 'Niemand verslaat Team Wereld vijf keer op rij.'

Laver Cup | Tiafoe draait het om tegen Tsitsipas en laat Team Wereld voor het eerst winnen

3 van de 4

De vier punten bedragende achterstand betekende dat Team Wereld drie van de vier wedstrijden op de slotdag moest zien te winnen. "We wisten dat we drie van de vier partijen moesten winnen, dus we probeerden de beste opstelling te maken met dat in onze gedachten."
"We hebben jongens die veel vertrouwen hebben. Novak (Djokovic) was tegen Tiafoe buitenaards, het was ongelooflijk hoe goed hij speelde. Dus als we na de singles één uit twee konden winnen, dan zouden we daarvoor tekenen. Maar dat het twee uit twee werd was een geweldige bonus.
"Frances Tiafoe is geboren voor dit soort dingen, dat zagen we op de US Open. Stefanos Tsitsipas gooide alles op hem af en speelde ongelooflijk, maar toen het erom ging stond hij op."
"Het is een geweldige jonge groep jongens die we hier hebben. Ze beleven in elke partij vechten tot het laatste moment. We gaven nooit op, ook al leek de situatie uitzichtloos."
Volgend jaar reist het Laver Cup-circus af naar het Candese Vancouver, waar Team Europa in de Rodgers Arena de felbegeerde trofee weer in eigen handen zal willen krijgen.

Laver Cup | McEnroe neemt namens Team Wereld eindelijk de trofee in ontvangst

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Laver Cup
Laver Cup | Henman emotioneel bij afscheid Federer - "Er komt nooit meer iemand zoals hij"
26/09/2022 OM 11:30
Laver Cup
Laver Cup | Djokovic emotioneel bij afscheid Federer - "Vooral toen ik zijn kinderen zag huilen"
26/09/2022 OM 10:35