Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Nadal doet sportieve bekentenis - “Gehuild toen Roger finale van Roland Garros won”

Menno Waebeke

Geupdate 26/09/2022 om 16:48 GMT+2

Rafael Nadal streed jarenlang om de status van beste tennisser ter wereld met zijn rivaal Roger Federer, maar doet na afloop van de Laver Cup een bijzondere bekentenis. “Ik wilde in 2009 niet dat hij Roland Garros won, maar ik heb wel gehuild toen het gebeurde.”

2010 Tennis Roger Federer Rafael Nadal

Foto: Reuters

In het desbetreffende jaar 2009 waren het de Spanjaard en de Zwitser die om de nummer een-positie streden in de ATP-Ranking. “Tuurlijk wilde ik niet dat hij zou winnen, want ik wilde de beste van de wereld zijn. Met de winst in Parijs zou hij me passeren op de ranglijst”, legt Nadal uit bij de Spaanse zender Cope.
De Spanjaard werd zelf in de vierde ronde uitgeschakeld door de latere finalist Robin Söderling, maar gunde Federer, ondanks de strijd om de koppositie, de eindwinst in Frankrijk. “Ik ben in de eerste plaats een liefhebber van de sport. Ik had Federer eerder op Roland Garros al verslagen en ik dacht dat iemand die zo vaak zo dichtbij is geweest het verdient om het toernooi te winnen.”
picture

Roland Garros | Klassieker - Roger Federer completeert Career Slam met winst in finale

Career Slam

Met de winst van Federer op Söderling completeerde de Zwitser zijn ‘Career Slam’, een eindoverwinning behalen op zowel de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. “Daar raakte ik emotioneel van. Na het beslissende punt was ik thuis zelfs aan het huilen toen ik Federer zag winnen.”
Dat er geen sprake is van haat en nijd tussen de twee bewezen de tennisiconen tijdens de Laver Cup. Na de afscheidswedstrijd van Federer was Nadal tot tranen geroerd. “Ik heb heel veel waardering voor hem en vooral grote bewondering.”
picture

Laver Cup | Federer en Nadal laten tranen vrije loop tijdens optreden Ellie Goulding

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie