In het desbetreffende jaar 2009 waren het de Spanjaard en de Zwitser die om de nummer een-positie streden in de ATP-Ranking. “Tuurlijk wilde ik niet dat hij zou winnen, want ik wilde de beste van de wereld zijn. Met de winst in Parijs zou hij me passeren op de ranglijst”, legt Nadal uit bij de Spaanse zender Cope.
De Spanjaard werd zelf in de vierde ronde uitgeschakeld door de latere finalist Robin Söderling, maar gunde Federer, ondanks de strijd om de koppositie, de eindwinst in Frankrijk. “Ik ben in de eerste plaats een liefhebber van de sport. Ik had Federer eerder op Roland Garros al verslagen en ik dacht dat iemand die zo vaak zo dichtbij is geweest het verdient om het toernooi te winnen.”

Roland Garros | Klassieker - Roger Federer completeert Career Slam met winst in finale

Laver Cup
Laver Cup | Henman emotioneel bij afscheid Federer - "Er komt nooit meer iemand zoals hij"
26/09/2022 OM 11:30

Career Slam

Met de winst van Federer op Söderling completeerde de Zwitser zijn ‘Career Slam’, een eindoverwinning behalen op zowel de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. “Daar raakte ik emotioneel van. Na het beslissende punt was ik thuis zelfs aan het huilen toen ik Federer zag winnen.”
Dat er geen sprake is van haat en nijd tussen de twee bewezen de tennisiconen tijdens de Laver Cup. Na de afscheidswedstrijd van Federer was Nadal tot tranen geroerd. “Ik heb heel veel waardering voor hem en vooral grote bewondering.”

Laver Cup | Federer en Nadal laten tranen vrije loop tijdens optreden Ellie Goulding

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Laver Cup
Laver Cup | Djokovic emotioneel bij afscheid Federer - "Vooral toen ik zijn kinderen zag huilen"
26/09/2022 OM 10:35
Laver Cup
Laver Cup | Borg vertelt over laatste optreden Federer - "Hij was een beetje nerveus"
26/09/2022 OM 09:04