Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Ruud pakt eerste punt voor Team Europa na winst in matchtiebreak tegen Sock

Maurits ten Kate

Geupdate 23/09/2022 om 17:11 GMT+2

Casper Ruud heeft de eerste wedstrijd van de Laver Cup 2022 gewonnen. De Noor was in de matchtiebreak te sterk voor de Amerikaan Jack Sock. Aanvankelijk leek de nummer twee van de wereld veel te sterk voor de huidige nummer 128, maar gedragen door zijn team en het publiek wist Sock zich terug te vechten. Uiteindelijk was het wederom niet genoeg voor Sock, die nog nooit een single wist te winnen.

Casper Ruud sleept het eerste punt binnen voor Team Europa.

Foto: Getty Images

Ruud kwam als een komeet uit de startblokken tegen Sock, momenteel de nummer 128 van de wereld. Hij brak de Amerikaan in diens eerste servicegame en liep binnen no-time uit naar een 3-0 voorsprong.
Door het goede serveerwerk van de Noor kwam hij op zijn eigen service nauwelijks in de problemen, totdat hij ineens uit het niets werd gebroken toen hij voor de set ging serveren.
Ruud hergroepeerde zich echter snel na die teleurstelling, want hij brak Sock direct terug om de eerste set alsnog met 6-4 te pakken.

Sock komt er beter in

De tweede set ging een stuk gelijker op dan de eerste en beide spelers kwamen vrij moeiteloos hun eerste servicegames door. In het tweede deel van de set werden de games een stuk spannender, en het was Sock die als eerste toesloeg. Hij brak de nummer twee van de wereld op 5-5 en serveerde de set vervolgens koeltjes uit.
Een eerste matchtiebreak moest gaan bepalen welk team het eerste punt op het scorebord mocht noteren. Sock nam het momentum van de gewonnen tweede set aanvankelijk mee en won de eerste drie punten.
Ruud sloeg terug door vier punten op rij te pakken, waarna de Noor die voorsprong niet meer weggaf. Uiteindelijk eindigde de matchtiebreak in 10-7 en dus komt Team Europa op een 1-0 voorsprong in deze vijfde editie van de Laver Cup.

WAAR KIJK JE?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie