Ruud kwam als een komeet uit de startblokken tegen Sock, momenteel de nummer 128 van de wereld. Hij brak de Amerikaan in diens eerste servicegame en liep binnen no-time uit naar een 3-0 voorsprong.
Door het goede serveerwerk van de Noor kwam hij op zijn eigen service nauwelijks in de problemen, totdat hij ineens uit het niets werd gebroken toen hij voor de set ging serveren.
Ruud hergroepeerde zich echter snel na die teleurstelling, want hij brak Sock direct terug om de eerste set alsnog met 6-4 te pakken.
Laver Cup
Laver Cup | “Heb dit jaar zelf ook over stoppen nagedacht” - Nadal na afscheidswedstrijd Federer
GISTEREN OM 16:07

Sock komt er beter in

De tweede set ging een stuk gelijker op dan de eerste en beide spelers kwamen vrij moeiteloos hun eerste servicegames door. In het tweede deel van de set werden de games een stuk spannender, en het was Sock die als eerste toesloeg. Hij brak de nummer twee van de wereld op 5-5 en serveerde de set vervolgens koeltjes uit.
Een eerste matchtiebreak moest gaan bepalen welk team het eerste punt op het scorebord mocht noteren. Sock nam het momentum van de gewonnen tweede set aanvankelijk mee en won de eerste drie punten.
Ruud sloeg terug door vier punten op rij te pakken, waarna de Noor die voorsprong niet meer weggaf. Uiteindelijk eindigde de matchtiebreak in 10-7 en dus komt Team Europa op een 1-0 voorsprong in deze vijfde editie van de Laver Cup.

WAAR KIJK JE?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Laver Cup
Laver Cup | Berrettini brengt Europa opnieuw op voorsprong na moeizame zege op Auger-Aliassime
GISTEREN OM 15:03
Laver Cup
Laver Cup | Nadal meldt zich na emotionele wedstrijd af om hoogzwangere vrouw bij te staan
GISTEREN OM 13:43