Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Auger-Aliassime pakt door overwinning op Djokovic zes punten voor Team Wereld

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/09/2022 om 18:58 GMT+2

Felix Auger-Aliassime is op de slotdag van de Laver Cup van grote waarde voor Team Wereld. De Canadees won samen met Jack Sock zijn dubbelspel en moest meteen door om aan te treden tegen Novak Djokovic. Geen probleem, ook die versloeg hij. Daardoor staat Team Wereld plots op voorsprong.

Laver Cup | Auger-Aliassime pakt door overwinning op Djokovic zes punten voor Team Wereld

Gewonnen partijen zijn op de derde dag van de Laver Cup maar liefst drie punten waard en met twee overwinningen heeft Auger-Aliassime een groot aandeel in de tussenstand van 10-8 voor Team Wereld, dat nog een overwinning is verwijderd van de eindzege.
Hoewel Djokovic niet topfit oogde – zijn pols was met tape ingepakt – wist de Serviër nog steeds genoeg mooie punten te pakken om iets af te doen aan het optreden van Auger-Aliassime. Hij won vorige week trouwens nog van Carlos Alcaraz in de Davis Cup, dus hij is prima in vorm.

Tiafoe

Djokovic schoot uit de startblokken met een break, maar Auger-Aliassime boog zijn achterstand snel om en won op gegeven moment de ene na de andere game. De eindstand was uiteindelijk 6-3 7-6(3).
De volgende wedstrijd gaat tussen Frances Tiafoe en Stefanos Tsitsipas. Als de Amerikaan wint, is de strijd om de Laver Cup beslist en volgt direct de prijsuitreiking.

WAAR KIJK JE DE LAVER CUP?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie