Na afloop van zijn allerlaatste partij met Nadal reflecteert Federer op zijn laatste dag als proftennisser. “Het was een hele speciale dag. Al die gezichten, de knuffels, nog een keer vertellen aan de jongens wat ze voor me betekenen, dat ga ik het meest herinneren van vandaag.”
“Gedurende de dag besef je dat alles de laatste keer is. De laatste dag, de laatste wedstrijd, de laatste training. Bovendien waren er allemaal details die me terug deden denken aan mijn tennisloopbaan, zoals de toss die werd gegooid door mijn jeugdidool Stefan Edberg. Dat maakt je emotioneel.”

Laver Cup | Federer verliest met Nadal afscheidspartij op emotionele avond - bekijk laatste punt

Laver Cup
Laver Cup | Federer reageert op vasthouden hand Nadal - “Het was een geheim dankjewel”
29/09/2022 OM 11:24

Ook Djokovic en Murray geraakt

De twintigvoudig Grand Slam-winnaar was niet de enige die emotioneel werd na zijn afscheid. Na de verloren dubbelpartij tegen Jack Sock en Frances Tiafoe waren ook meerdere teamgenoten van Federer in tranen. “Ik zag Novak (Djokovic) het moeilijk hebben en Andy (Murray) was op een gegeven moment opeens helemaal weg”, lacht Federer.
“Dat snap ik ook wel. Op zo’n dag zien we allemaal flashes van onze carrières die voorbij gaan. We leven allemaal op geleende tijd, al voor zoveel jaren. Dat realiseer je je dan.”

Laver Cup | Federer en Nadal laten tranen vrije loop tijdens optreden Ellie Goulding

Alles was perfect

“Vooraf had ik niet verwacht zo emotioneel te worden, maar de hele atmosfeer en de muziek, alles was perfect. Er is ook geen enkele reden om verdrietig te zijn. Ik zei ook op de baan dat ik huil, omdat ik blij ben.”
“Ik heb een fantastische carrière achter de rug, ik ben gezond en al mijn dromen zijn uitgekomen. Het was gewoon prachtig”, sluit Federer tevreden af.

Laver Cup | Tiafoe draait het om tegen Tsitsipas en laat Team Wereld voor het eerst winnen

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Laver Cup
Laver Cup | Djokovic hoopt dat rivaliteit met Nadal lang mag duren - “Wil Rafa nog vaak treffen”
28/09/2022 OM 12:48
Laver Cup
Laver Cup | Berrettini slaat in dubbelspel Murray onderuit na clash met rackets
26/09/2022 OM 11:50