Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Federer in emotionele rollercoaster met Team Europa - “Iedereen ziet flashes van zijn eigen carrière”

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/09/2022 om 11:57 GMT+2

Het was hét beeld van de dag een huilende Roger Federer samen met zijn eeuwige rivaal Rafael Nadal die eveneens tot tranen was geroerd. De afzwaaiende Zwitser heeft na afloop een verklaring voor de emoties van hem en zijn teamgenoten. “We leven allemaal op geleende tijd.”

Laver Cup | Federer in emotionele rollercoaster met team – “Iedereen ziet flashes van carrière”

Na afloop van zijn allerlaatste partij met Nadal reflecteert Federer op zijn laatste dag als proftennisser. “Het was een hele speciale dag. Al die gezichten, de knuffels, nog een keer vertellen aan de jongens wat ze voor me betekenen, dat ga ik het meest herinneren van vandaag.”
“Gedurende de dag besef je dat alles de laatste keer is. De laatste dag, de laatste wedstrijd, de laatste training. Bovendien waren er allemaal details die me terug deden denken aan mijn tennisloopbaan, zoals de toss die werd gegooid door mijn jeugdidool Stefan Edberg. Dat maakt je emotioneel.”
picture

Laver Cup | Federer verliest met Nadal afscheidspartij op emotionele avond - bekijk laatste punt

Ook Djokovic en Murray geraakt

De twintigvoudig Grand Slam-winnaar was niet de enige die emotioneel werd na zijn afscheid. Na de verloren dubbelpartij tegen Jack Sock en Frances Tiafoe waren ook meerdere teamgenoten van Federer in tranen. “Ik zag Novak (Djokovic) het moeilijk hebben en Andy (Murray) was op een gegeven moment opeens helemaal weg”, lacht Federer.
“Dat snap ik ook wel. Op zo’n dag zien we allemaal flashes van onze carrières die voorbij gaan. We leven allemaal op geleende tijd, al voor zoveel jaren. Dat realiseer je je dan.”
picture

Laver Cup | Federer en Nadal laten tranen vrije loop tijdens optreden Ellie Goulding

Alles was perfect

“Vooraf had ik niet verwacht zo emotioneel te worden, maar de hele atmosfeer en de muziek, alles was perfect. Er is ook geen enkele reden om verdrietig te zijn. Ik zei ook op de baan dat ik huil, omdat ik blij ben.”
“Ik heb een fantastische carrière achter de rug, ik ben gezond en al mijn dromen zijn uitgekomen. Het was gewoon prachtig”, sluit Federer tevreden af.
picture

Laver Cup | Tiafoe draait het om tegen Tsitsipas en laat Team Wereld voor het eerst winnen

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie