Roger Federer zet na de Laver Cup in Londen definitief een punt achter zijn carrière, maar de Zwitser was niet de enige tennislegende die dit jaar zijn pensioen aankondigde. Ook Serena Williams speelde dit seizoen haar laatste tennispartij.
Op de US Open nam de 23-voudig Grand Slam-winnaar afscheid. Ze verloor haar derde ronde van de Australische Ajla Tomljanovic en kreeg van het uitzinnige publiek een waardig afscheid in New York.

US Open | Carrière Serena Williams ten einde na fantastisch mooi gevecht tegen Tomljanovic

Tennis
Tennis | Djokovic reageert op afscheid Federer - “Het is een eer je te mogen kennen”
17/09/2022 OM 11:26

Altijd naar je opgekeken

Williams heet Federer graag welkom in de club van gepensioneerden. “Ik wilde een perfecte manier vinden om dit te zeggen, maar ik heb altijd naar je opgekeken en altijd bewondering voor je gehad.”
“Je hebt miljoenen en miljoenen mensen geïnspireerd, waaronder ikzelf”, gaat Williams verder. “We zullen je nooit vergeten. Ik applaudisseer voor je en kijk uit naar wat je in de toekomst nog allemaal gaat doen.”

Tennis | De 10 mooiste punten van Roger Federer op Grand Slams

Laatste kunstje

Vanaf 23 tot 25 september kan de tenniswereld Roger Federer nog een laatste keer in actie zien. Hij neemt het samen met Nadal, Djokovic, Ruud, Tsitspias en Murray in ‘Team Europa’ op tegen ‘Team World’, bestaande uit Auger-Aliassime, Fritz, Schlatmann, De Minaur, Tiafoe en Sock.
De teams worden geleid door twee tennislegendes. Bij Team Europa zien we Björn Borg aan het roer en bij Team World is het Eurosport-expert John McEnroe die zijn pupillen naar de winst moet schreeuwen.

Laver Cup | De editie in Londen mag je echt niet missen - het laatste kunstje van Federer

Waar kijk je de Laver Cup?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+ . Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Laver Cup
Laver Cup | Federer reageert op vasthouden hand Nadal - “Het was een geheim dankjewel”
29/09/2022 OM 11:24
Laver Cup
Laver Cup | Djokovic hoopt dat rivaliteit met Nadal lang mag duren - “Wil Rafa nog vaak treffen”
28/09/2022 OM 12:48