Tennis

Persconferentie Roger Federer

00:34:34

Herhaling
Federer heeft genoeg tijd voor gezin - wie zijn de twee tweelingen en vrouw Mirka?
Hoe Roger Federer op Roland Garros 2009 zijn belangrijkste punt binnen sloeg
Federer verheugt zich op leven na tennis - "Heb veel zin om nieuwe dingen te ontdekken"
Kim Clijsters roemt zachte karakter afzwaaiende Federer - "Hij durfde te huilen"
Het is natuurlijk geen verrassing dat Federer op zijn 41ste een keer stopt met tennissen, maar de schok is desondanks groot. Tennis zonder de Zwitserse alleskunner? Dat is al zo’n twintig jaar geleden. Tijdens de Laver Cup kunnen we gelukkig nog één keer genieten van Federer, als hij het met Team Europa opneemt tegen Team Wereld.
Laver Cup
Laver Cup | Federer reageert op vasthouden hand Nadal - “Het was een geheim dankjewel”
29/09/2022 OM 11:24
Het wordt een afscheid in stijl, want nog één keer is de Big Three compleet en stappen Rafael Nadal, Novak Djokovic en Federer dezelfde baan op. Als je Andy Murray meerekent, kun je zelfs spreken van een laatste reünie van de Big Four. Dit alles vindt plaats in de O2 Arena in Londen.

Laver Cup | “Ik krijg er kippenvel van!” - McEnroe heeft afscheidsboodschap voor Federer

Nog één keer dubbelen met Nadal?

De aandacht voor Federer is gigantisch, terwijl we nog niet eens weten hoe het afscheid er precies uit komt te zien. Naar verluidt vindt ‘King Roger’ niets mooier dan nog één keertje dubbelen met Nadal, als de knie het tenminste houdt, en dit zou vrijdagavond allemaal moeten gaan gebeuren.
Meer details en meer uitspraken volgen vrijdag tijdens de persconferentie, die gevolgd kan worden via de livestream bovenaan in dit artikel. Het persmoment met Federer, rondom de Laver Cup dus, start om 11:45 uur. De stream is al vanaf een iets eerder moment beschikbaar.

AusOpen | Matchpoint - Federer wint in Melbourne zijn twintigste en laatste Grand Slam

WAAR KIJK JE?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Laver Cup
Laver Cup | Djokovic hoopt dat rivaliteit met Nadal lang mag duren - “Wil Rafa nog vaak treffen”
28/09/2022 OM 12:48
Laver Cup
Laver Cup | Berrettini slaat in dubbelspel Murray onderuit na clash met rackets
26/09/2022 OM 11:50