Djokovic en Berrettini vermaakten het aanwezige publiek met attractief tennis. Verschillende momenten stond het publiek op de banken na een geweldige rally. Djokovic en Berretini wisten met name gebruik te maken van een iets minder spelende Alex de Minaur die door de twee hard onder handen werd genomen.
In de eerste set leken de Europeanen lang op weg naar eenvoudige setwinst, maar Team Wereld kwam terug van een 5-1 achterstand. Uiteindelijk haalden Djokovic en Berrettini de set met 7-5 binnen. De tweede set werd met 6-2 gewonnen.

Djokovic-Tiafoe

Laver Cup
Laver Cup | Federer reageert op vasthouden hand Nadal - “Het was een geheim dankjewel”
29/09/2022 OM 11:24
Novak Djokovic kon door zijn vaccinatiestatus niet afreizen naar Noord-Amerika waar een groot gedeelte van het laatste kwart van de ATP-kalender werd afgewerkt. De Serviër speelde daardoor sinds zijn zege op Wimbledon geen enkele officiële wedstrijd meer.

Laver Cup | Ontketende Djokovic zet Tiafoe aan de kant in eerste wedstrijd sinds Wimbledon

Van opstartproblemen had Djokovic geen sprake. Hij zette Tiafoe in de rallys onder druk, maar was oppermachtig op zijn eigen service. Al zijn eigen servicegames won hij op love. Tiafoe die op de US Open Rafa Nadal nog uitschakelde werd slechts een game gegund.
In de tweede set begon de Amerikaan beter tegenwicht te bieden tegen het spel van Djokovic. Hij kreeg zowaar breakkansen, maar wist deze niet te benutten. Djokovic deed dat wel en kon zo eenvoudig de wedstrijd naar hem toe trekken.

WAAR KIJK JE DE LAVER CUP?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Laver Cup
Laver Cup | Djokovic hoopt dat rivaliteit met Nadal lang mag duren - “Wil Rafa nog vaak treffen”
28/09/2022 OM 12:48
Laver Cup
Laver Cup | Berrettini slaat in dubbelspel Murray onderuit na clash met rackets
26/09/2022 OM 11:50