Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Tiafoe draait het om tegen Tsitsipas en laat Team Wereld voor het eerst winnen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/09/2022 om 22:15 GMT+2

De derde dag in Londen is de dag van Team Wereld geworden. Het begon met 4-8, maar dankzij drie overwinningen en dus negen punten in totaal is Team Wereld in Londen winnaar geworden van de Laver Cup. Dat is voor het eerst. Frances Tiafoe maakte tegen Stefanos Tsitsipas ondanks matchpoints tegen een achterstand ongedaan en daarmee is het beslist. Het werd 13-8.

Laver Cup | Tiafoe draait het om tegen Tsitsipas en laat Team Wereld voor het eerst winnen

Bizar genoeg duurde de tiebreak van set twee net zo lang als de gehele eerste set; dik twintig minuten. Het vertelde alles over het verloop van de partij. Tsitsipas schoot uit de startblokken in een poging voor Team Europa een beslissende partij af te dwingen.
Binnen een vloek en een zucht stond het 6-1, maar in de tweede set deelde Tiafoe geen cadeautjes meer uit en langzaam maar zeker slaagde hij erin om het initiatief over te nemen. De Amerikaan liet eens te meer zien over rappe benen te beschikken en haalde steeds meer ballen.

Tiafoe met beslissende driepunter

Vier matchpoints voor Tsitsipas ten spijt ging de spannende tiebreak naar Tiafoe, waarna direct nog een tiebreak werd gespeeld, maar dit keer tot de tien. Ook de match-tiebreak was spannend, maar je voelde dat het de kant op ging vallen van Team Wereld. Op het eerste matchpoint was het raak.
Tiafoe liet zich op zijn rug vallen en werd bedolven door zijn teamgenoten van Team Wereld. Londen kleurde rood en na vijf jaar wachten is het voor captain John McEnroe eindelijk raak. Zijn afvaardiging van Team Wereld zorgde ervoor dat Rod Laver himself de trofee voor het eerst aan de rode equipe uitreikte.
Londen kleurde rood. De volgende editie van de Laver Cup staat in 2023 op het programma als wordt gespeeld in Vancouver.

WAAR KIJK JE DE LAVER CUP?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie