Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | 'Wij hebben een band voor het leven" - Murray, Djokovic, Nadal en Federer

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 23/09/2022 om 14:36 GMT+2

Voorafgaand aan de Laver Cup schuiven Andy Murray, Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer gezamenlijk aan voor een interview. De legendarische 'Big-4' zoekt naar woorden om te beschrijven hoe bijzonder het is om samen een team te vormen.

Laver Cup | 'Wij hebben een band voor altijd" - Murray, Djokovic, Nadal en Federer

Federer vindt de meest passende beschrijving. "Sommige wedstrijden wil ik liever vergeten, maar door onze bijzondere battles hebben wij een band voor het leven."
De 41-jarige Zwitser gaat ook in op zijn nadere afscheid. "Ik heb lang genoeg gewerkt om terug te komen. Ik weet daarom dat dit het juiste moment is om te stoppen. Vanaf de bank of mijn bed blijf ik hen volgen. Niemand is groter dan de sport, maar tennis is bij hen in goede handen."

Geweldig team

Ook Nadal geniet van de dagen met zijn meest legendarische tegenstanders om zich heen. "Het is speciaal om onderdeel van dit team te zijn. Echt geweldig."
Djokovic bevestigt dit. "Het is een eer om hier te zijn. Het is prachtig om met deze heren op de baan te staan, zoals gisteren tijdens onze dubbeltraining, maar ook om buiten de baan tijd met ze door te brengen. Dat is een herinnering voor het leven."
Dit geldt ook voor Murray. "Het waren geweldige dagen met ze, maar nu gaat het natuurlijk pas echt beginnen. Ik kijk ernaar uit."
picture

Laver Cup | Publiek trakteert Federer op heldenontvangst bij training voor laatste partij met Nadal

Waar kijk je?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie