Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | "Misschien ben ik op een dag wel de captain van het team" - Roger Federer

Mathieu Hilgersom

Geupdate 22/09/2023 om 10:52 GMT+2

Roger Federer ziet in de toekomst een rol als captain van het Europese team bij de Laver Cup wel zitten. De Zwitser, die vorig jaar afscheid nam tijdens het evenement, neemt graag de rol over van Bjorn Borg, maar heeft geen haast. Ook zijn er nog geen concrete plannen, benadrukt hij.

Roger Federer voorafgaand aan de eerste dag van de Laver Cup

Foto: Getty Images

Een jaar nadat de tranen van Federer rijkelijk vloeiden in Londen is de twintigvoudig Grand Slam-winnaar terug bij de Laver Cup. De Zwitser is het hele weekend aanwezig in Vancouver om te genieten van de tennissport, exclusief te zien op Eurosport en discovery+.
picture

Laver Cup | Federer in emotionele rollercoaster met team – “Iedereen ziet flashes van carrière”

Sfeer

"Ik houd van de sfeer op en rondom de tennisbaan", verklaart Federer zijn trip naar Canada. Bovendien is hij een van de initiatiefnemers van de start van de Laver Cup in 2017.
Nu hij gestopt is en geen deel meer kan uitmaken van Team Europe denkt hij erover na om op een andere manier betrokken te blijven. "Misschien ben ik op een dag wel de captain van het team. Er zijn nog geen concrete plannen hoor, maar ik denk dat ik het heel leuk zou vinden." Deze eer is momenteel aan Bjorn Borg die het opneemt tegen John McEnroe van het wereldteam.

Gehavend Europees team

Het Europese team, dat vorig jaar nog aantrad met Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray, is gehavend. Zeker nu ook Stefanos Tsitsipas en Holger Rune hebben afgezegd. Andrey Rublev en Casper Ruud zijn de enige spelers die in het verleden al tijdens de Laver Cup in actie zijn gekomen.
Voor dit duo voorziet Federer een belangrijke rol. "Het is fijn om onderdeel te zijn van een team. Daar moet je van profiteren. De spelers die nieuw zijn op de Laver Cup moeten luisteren naar de adviezen die ze krijgen van degenen die er al wel hebben gespeeld."
"Omarm de grote menigte op de tribune", geeft Federer de nieuwkomers mee. "Dan komt het vast goed."
picture

Laver Cup | Federer heeft goede tips voor Berrettini in partij met Auger-Aliassime

Dubbelspel

Als toeschouwer kijkt Federer graag naar het dubbelspel op de Laver Cup. "Daar word ik heel enthousiast van. Je krijgt vaak combinaties die nog niet eerder hebben samengespeeld. Ik zou bijvoorbeeld Robert Hurkacz en Andrey Rublev graag als dubbelpartners zien."
"In het wereldteam zijn er veel mooie combinaties te maken. Zo heb ik Ben Shelton al eens met Frances Tiafoe zien spelen. En ik zou ook graag Taylor Fritz in het dubbelspel aan het werk zien. Ik houd van superster-combinaties. Dat vind ik echt geweldig."
picture

Laver Cup | Bekijk samenvatting van laatste partij Federer - dubbel met Nadal

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie