Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Team Wereld loopt dankzij Tiafoe uit naar 10-2 en heeft eindwinst al voor het grijpen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/09/2023 om 09:38 GMT+2

Het kan haast niet anders of Team Wereld wint ook editie 2023 van de Laver Cup. Na twee dagen tennis is de stand 10-2 in het voordeel van Team Wereld. Slechts dankzij Casper Ruud won Team Europa een partij en dat is simpelweg onvoldoende om er in Vancouver ook maar een beetje strijd van te maken.

Laver Cup | Team Wereld loopt dankzij Tiafoe uit naar 10-2 en heeft eindwinst al voor het grijpen

Ruud zette Team Europa zaterdag tenminste op het scorebord door met 7-6(6) 6-2 te winnen van Tommy Paul, maar dit was direct het enige speldenprikje dat Team Wereld incasseerde. Eerder legde Taylor Fritz in twee sets Andrey Rublev over de knie, daarna was Frances Tiafoe te sterk voor Hubert Hurkacz.
Met Tiafoe en Ben Shelton heeft Team Wereld twee spelers die in deze omstandigheden – tennissen in teamverband en veel show – het beste uit zichzelf weten te halen. Dat bleek want Tiafoe won opnieuw en Shelton pakte samen met Felix Auger-Aliassime door in het dubbelspel.
picture

Laver Cup | Ben Shelton doet captain McEnroe versteld staan met ongelooflijke return

Drie punten per overwinning

Het duo Shelton/Auger-Aliassime was veel te sterk voor Hurkacz/Monfils, waarmee de Canadees dus opnieuw te sterk was voor Gaël Monfils. Met 7-5 6-4 was de dubbel snel voorbij. Dit betekent dat Team Wereld op de slotdag – als er drie punten per gewonnen wedstrijd te verdienen zijn – nog maar één overwinning nodig heeft.
Wellicht stellen Shelton en Tiafoe in een nieuw dubbelspel direct de tweede opeenvolgende eindzege veilig voor captain John McEnroe.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie