‘Mijn team en ik hebben besloten dat we niet afreizen naar de Verenigde staten voor de Western and Southern Open en de US Open dit jaar’, zo verklaarde Barty in de Herald Sun. Ik ben gek op beide evenementen, dus het was een moeilijke beslissing, maar er zijn significante risico’s verbonden met het coronavirus en ik voel me niet comfortabel om mijn team en mijzelf in die positie te brengen’, vervolgde de 24-jarige speelster, die de organisatoren niets kwalijk neemt.
‘Ik wens de Amerikaanse tennisbond het allerbeste voor de toernooien en kijk ernaar uit volgend jaar terug te keren in de Verenigde Staten.’

Barty met haar trofee op Roland Garros 2019

Foto: Getty Images

Wimbledon
Hoogtepunten Novak Djokovic - Thanasi Kokkinakis - Wimbledon
19 MINUTEN GELEDEN
Of Barty wel in actie komt tijdens het Europese gravelseizoen, dat op 3 augustus start in Palermo, maar vooral in september — na de US Open — grootschalig zal losbarsten, is nog niet duidelijk.
‘Ik zal mijn beslissing omtrent Roland Garros en de Europese WTA-toernooien de komende weken maken’, stelt de regerend Roland Garroskampioene, voor wie de talloze veiligheidsmaatregelen, die toernooien verplicht treffen, niet direct de zorgen wegnemen. Het gegeven dat de Western and Southern Open eenmalig van Cincinnati naar New York is verhuisd om een gezondheidshub te creëren en reizen te minimaliseren, stelt de de ranglijstaanvoerder niet gerust.
Djokovic en Nadal
De mededeling van Barty kwam op het moment dat de Western and Southern Open — dat direct vooraf zal gaan aan de US Open, op dezelfde banen — de deelnemerslijsten naar buiten bracht. Daarop ontbrak de Australische, maar de namen van Djokovic en Nadal verschenen wel. Ook Kiki Bertens en Serena Williams zijn van de partij.
Deelname aan het Masters 1000-toernooi van Cincinnati biedt hoop op deelname aan de US Open, wat tot op heden niet ondubbelzinnig is toegezegd door Djokovic en Nadal. De Serviër leek enthousiaster over spelen in New York en is de afgelopen periode gesignaleerd op hardcourtbanen. Ook zou de nummer één van de wereld ballen besteld hebben die op de US Open worden gebruikt. De Spanjaard is vooral gezien op gravel, waardoor al snel gedacht werd dat hij zijn pijlen richt op Roland Garros. Bovendien heeft Nadal reeds bevestigd te spelen bij het Masters 1000-toernooi van Madrid, in de week direct na de US Open (13-20 september).

Djokovic & Nadal

Foto: Getty Images

Met evenaring van het Grand Slamrecord van Roger Federer (20) in het vizier van 19-voudig Grand Slamkampioen Nadal, is het ondertussen begrijpelijk dat hij elke kans op het winnen van een major aan zal willen grijpen. Djokovic is met 17 eindzeges op Grand Slams ook niet ver verwijderd van zijn twee grote rivalen.
Wimbledon
Hoogtepunten Ugo Humbert - Casper Ruud - Wimbledon
33 MINUTEN GELEDEN
Wimbledon
Hoogtepunten Karolina Pliskova - Tereza Martincova - Wimbledon
EEN UUR GELEDEN