Kostyuk is erg verbaasd dat de WTA bij eerdere incidenten, die betrekking hadden op bijvoorbeeld sociaal onrecht of seksueel grensoverschrijdend gedrag, wel snel met een statement kwam en dat dit bovendien goede en dappere berichten waren.
"Oekraïne wordt op vreselijke wijze aangevallen door een nucleair superieure macht. De bommen en raketten raken onze huizen, doden onze mensen en vernietigen onze huizen", aldus Kostyuk.
Roland-Garros
Hoogtepunten Corentin Moutet - Rafael Nadal - Roland-Garros Hoogtepunten
2 UUR GELEDEN

Geen probleem met Russische tennissers

Desondanks zegt Kostyuk dat ze volledig achter de Russiche tennissers op de Tour staat: ''We begrijpen dat de ongeprovoceerde aanval van Rusland is gebeurd zonder hun wetenschap en deelname.''
Ten slotte zegt Kostyuk dat de WTA en de ITF de lijn van het IOC moeten volgen met betrekking tot de Russische teams en het verbod op verwijzingen naar het land, zoals de vlag en het volkslied. Dit is op de Olympische Spelen gebruikelijk sinds het dopingschandaal.
"Dopinggebruik kan niet vergeleken worden met agressie, maar wij geloven dat een aanval, het gebruik van geweld en moord grotere misdaden zijn dan doping. Dit zijn misdaden tegen de mensheid. Stop de oorlog, Stop de Russische agressie. Breng vrede naar onze huizen", zo besluit Kostyuk haar oproep.
Roland-Garros
Roland Garros | Nadal zet Moutet zonder problemen aan de kant, treft nu Van de Zandschulp
2 UUR GELEDEN
Roland-Garros
Roland Garros | Nadal zet Moutet zonder problemen aan de kant, treft nu Van de Zandschulp
2 UUR GELEDEN