Hogenkamp is de enige Nederlandse die deze week - op eigen kracht - drie kwalificatierondes overleefde. De Doetinchemse was in haar eerste partij snel klaar, maar kreeg daarna twee lastige kluiven te verwerken. Op karakter slaagde ze erin het hoofdtoernooi te bereiken.
Dopingschorsing
Wimbledon
Wimbledon | "Hij weet hoe hij moet spelen" - Mats Wilander over Tim van Rijthoven
13 MINUTEN GELEDEN
Daarin treft ze dus Sjarapova die in 2012 en 2014 de titel greep op het Parijse gravel. De voormalige nummer één van de wereld is na haar dopingschorsing nog niet op het oude niveau, maar presteerde de afgelopen naar behoren tijdens de graveltoernooien van Madrid en Rome. In Madrid verloor Sjarapova overigens in de kwartfinale van Kiki Bertens.
Naast Hogenkamp zijn ook Bertens, Arantxa Rus en Robin Haase van de partij in het hoofdtoernooi van Roland Garros dat zondag van start gaat. Bertens treft in de 1e ronde de Russin Aryna Sabalenka, Haase neemt het op tegen de als achtste geplaatste Belg David Goffin. Rus ging in de laatste kwalificatieronde onderuit tegen de Italiaanse Chiesa, maar had mazzel dat de organisatie een afmelding kreeg en is als lucky loser aan het veld toegevoegd. Rus speelt in de 1e ronde tegen Sloane Stephens die vorig jaar zegevierde op de US Open.
Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is vanaf morgen elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Wimbledon
Wimbledon | Isner slaat zijn 13.729ste ace, goed voor een wereldrecord
21 MINUTEN GELEDEN
Wimbledon
Wimbledon | Isner slaat zijn 13.729ste ace, goed voor een wereldrecord
21 MINUTEN GELEDEN