Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Ruud en Zverev pieken opnieuw in Parijs met een halve finale - lees hier de preview

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 08/06/2023 om 15:17 GMT+2

Casper Ruud en Alexander Zverev staan tegenover elkaar in de halve finale van Roland Garros. Het is voor Zverev natuurlijk een mooi moment, nadat hij vorig jaar zijn enkelbanden afscheurde tegen Rafael Nadal. Ruud haalde toen de finale, maar hij werd weggeslagen door een ontketende Nadal. De halve finale tussen Ruud en Zverev begint niet voor 17:30 uur en kijk je live op Eurosport.

Roland Garros | Zverev in rolstoel van de baan na verzwikking van de enkel

Zverev speelde tijdens de vorige editie van Roland Garros misschien wel zijn beste toernooi ooit. De Duitser versloeg Carlos Alcaraz in een prachtige kwartfinalewedstrijd. De halve finale tegen Rafael Nadal was vervolgens zelfs van buitenaards niveau. Zverev leidde de eerste set tiebreak nog met 6-2, maar Nadal sloeg zich onder meer dankzij een weergaloze passing uit geslagen positie toch nog naar setwinst.
De ene rally was nog mooier dan de andere en na meer dan drie uur spelen stond het 7-6 (8) 5-6 40-30 in het voordeel van Nadal. Het noodlot sloeg toe, want Zverev ging kermend van de pijn door zijn enkel en moest Court-Philippe Chatrier verlaten op krukken. De US Open-finalist van 2020 moest een half jaar herstellen van zijn afgescheurde enkelbanden.
picture

Roland Garros | Samenvatting van gekortwiekte partij tussen Nadal en Zverev

Zverev

Zverev keerde dit jaar terug met gemengde resultaten. De huidige nummer 27 van de wereld liet zeker geen slecht tennis zien, maar miste zichtbaar vertrouwen en goede resultaten bleven uit. Zverev werd door de analisten een ‘dark horse’ genoemd voor de titel op het Parijse gravel en hij maakt deze titel tot dusver waar.
Zverev verloor één set van Frances Tiafoe en Tomas Martin Etcheverry, maar verder kwam hij niet echt in de problemen. De voormalig nummer twee van de wereld gaf aan dat hij Roland Garros had omcirkeld op zijn kalender. “Ik ben blij met de manier hoe ik speel in Parijs en het toernooi is nog niet voorbij. Ik denk niet meer na over mijn enkel en ik ga de baan op om partijen te winnen”, aldus Zverev.
picture

Hoogtepunten Rune - Ruud - Roland-Garros

Ruud

Ruud versloeg Holger Rune in de kwartfinale van Roland Garros en hij noemde het 'zijn beste overwinning van het seizoen'. Ruud bereikte vorig jaar dus de finale van het enige Grand Slam-toernooi op gravel. Hij werd toen iedere wedstrijd gedwongen tot het spelen van vier of vijf sets, behalve in zijn tweede ronde. Nadal overklaste de Noor uiteindelijk met 6-3 6-3 6-0 en zegevierde voor de veertiende keer in Parijs.
Ruud kende net als Zverev een minder jaar tot nu toe, maar hij won nog wel een ATP-titel in Estoril. De nummer vier van de wereld vindt het goed om te zien dat Zverev terug is. “Het is een moeilijk jaar voor Sascha, maar hij heeft zich terug gevochten. Ik denk dat de halve finale voor ons beiden het beste resultaat van dit jaar is. We gaan er allebei van genieten en we gaan alles geven voor hopelijk een mooie wedstrijd”, zei een positieve Ruud.
Zverev en Ruud speelden nog nooit tegen elkaar op gravel. De winnaar van de partij kan in ieder geval een lastige opgave verwachten in de finale van Roland Garros. In de andere halve finale spelen namelijk Carlos Alcaraz en Novak Djokovic tegen elkaar. Tennisliefhebbers kijken al lange tijd uit naar deze wedstrijd en de verwachtingen zijn torenhoog.
picture

Roland Garros | Bekijk samenvatting van prachtige partij tussen Zverev en Alcaraz

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie