Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Djokovic bestempelt Nadal als titelkandidaat- "Normaal om hem als favoriet te zien"

Maurits ten Kate

Geupdate 22/05/2024 om 13:22 GMT+2

In aanloop naar Roland Garros heeft Novak Djokovic zijn grote rivaal Rafael Nadal bestempeld als een van de favorieten voor de eindzege in Parijs. De 14-voudig winnaar in Parijs zal waarschijnlijk nog een keer van de partij zijn bij zijn favoriete Grand Slam, en ondanks de vele blessures denkt Djokovic dat Nadal nog steeds een van de kanshebbers is voor de titel.

Roland Garros | Djokovic schrijft historie met winst Grand Slam 23 - lost Nadal af als recordhouder

Toen hem werd gevraagd waarom hij denkt dat Nadal nog tot zulke hoogtes in staat moet kunnen zijn, reageerde de 24-voudig Grand Slam-kampioen als volgt. "Na alles wat hij op de banen van Roland Garros heeft gepresteerd is het normaal en respectvol om hem als de grootste favoriet te bestempelen. Het is duidelijk dat het een beetje anders is met zijn huidige niveau. Maar het is Roland Garros, en het is Nadal."

Vormdip

Djokovic, die vandaag 37 jaar is geworden, speelt vandaag zijn eerste wedstrijd op het toernooi van Genève. Daar hoopt hij zijn vormdip van de laatste maanden weg te spelen, om zo perfect in vorm aan de start te verschijnen van het tweede Grand Slam van het jaar.
picture

Rome | Djokovic hard onderuit tegen Tabilo - "Ik was volledig de weg kwijt"

Eigen kansen

Over zijn eigen kansen is Djokovic nog niet positief: "Na Nadal ben ik het misschien als ik me goed voel en ik goed speel. Op Roland Garros en alle andere Grandslams ben ik een andere speler."
"Dit jaar is het meer open. Casper Ruud is zeker een van de vijf spelers die in Parijs kan winnen. Je hebt Alexander Zverev, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas, allemaal spelers die dit jaar een groot toernooi op gravel hebben gewonnen."
Over zijn toernooideelname in Genève voegde Djokovic nog toe: "Op dit moment is er voor mij geen betere training dan het spelen van wedstrijden. Ik heb het gevoel dat ik meer wedstrijdritme nodig heb. Dat is voor mij de manier de vorm te vinden die ik nodig heb voor Roland Garros", aldus Djokovic.
picture

Australian Open | "Ga je hem opnemen?" - Novak Djokovic grapt met fan bij wie telefoon overgaat

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie