Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Federer wil nog lang van Nadal genieten - "Hoop niet dat hij stopt"

Maurits ten Kate

Geupdate 25/05/2024 om 21:07 GMT+2

Met Roland Garros voor de deur lijkt het naderende afscheid van Rafael Nadal steeds dichterbij te komen. Zijn grote rivaal van weleer, de Zwitser Roger Federer, wil daar voorlopig echter nog niet aan denken. De 20-voudig Grand Slam-kampioen denkt dat Nadal met een verrassing uit de hoge hoed kan komen en misschien nog wel wat langer doorspeelt dan iedereen denkt.

Laver Cup | Bekijk samenvatting van laatste partij Federer - dubbel met Nadal

‘Het is heel interessant om van een afstand te volgen, omdat ik weet hoe ik het einde van mijn carrière heb ervaren. Misschien was dat een beetje anders, aangezien ik tot aan onze dubbel in Londen helemaal niet heb gespeeld.
De blessureproblemen van Nadal hebben hem de afgelopen jaren enorm veel parten gespeeld. Dit seizoen heeft Nadal slechts een handvol toernooien gespeeld.
Federer weet dat het lichaam van zijn voormalige rivaal dat zal bepalen wanneer hij ermee ophoudt, maar hij verwacht dat Nadal de volledige controle over een eventueel afscheid zelf houdt. "Ik zie iemand die met volle overgave op de baan probeert te staan. Als hij de sport vaarwel zegt, is dat niet vanaf de bank, maar op de baan. Dat vind ik geweldig, omdat we kunnen zien dat hij nog lang niet op 100% zit", aldus Federer.
picture

Laver Cup | Federer verliest met Nadal afscheidspartij op emotionele avond - bekijk laatste punt

Keuze

Federer hoopt dus dat Nadal nog jaren meegaat, maar zegt ook dat hij de keuze zelf moet maken. "Het is aan hem om te beslissen hoe hij het wil doen. Ik heb daar geen informatie over en ik hoop dat hij nog veel langer zal spelen dan we denken. Maar de vraag is of zijn lichaam dat fysiek aankan, daar is hij zelf ook heel eerlijk over.
Viertienvoudig winnaar Nadal staat in de eerste ronde meteen tegenover niemand minder dan de huidige nummer 4 van de wereld, Alexander Zverev. Nadal kwam met een wildcard het toernooi binnen, want zijn huidige ranking (276) is geen eens genoeg om het kwalificatietoernooi in te komen.
In 2022 speelden Zverev en Nadal tegen elkaar in de halve finale. De Duitser moest toen opgeven vanwege een gescheurde enkelband die hij opliep aan het einde van de tweede set. De cirkel is wat dat betreft rond voor beide mannen.
picture

Roland Garros | Zverev in rolstoel van de baan na verzwikking van de enkel

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie