Eurosport

De Bakker in twee sets naar volgende ronde; Griekspoor strandt in drie sets

De Bakker in twee sets naar volgende ronde; Griekspoor strandt in drie sets
By Eurosport

The 21/05/2019 at 13:16Bijgewerkt The 21/05/2019 at 13:35

Thiemo de Bakker heeft de eerste ronde van de kwalificatie voor Roland Garros overleefd. De Hagenaar won relatief eenvoudig in twee sets van de Japanner Yasutaka Uchiyama: 6-3 7-5. In de volgende ronde treft de Bakker wederom een Japanner, als Go Soeda hem gaat proberen te bedwingen. Kijk hieronder naar wat highlights van de eerste rondepartij.

Video - RG | De Bakker door naar tweede ronde kwalificatie

01:38

Voor Tallon Griekspoor zit het avontuur in Parijs er al op. De 22-jarige Haarlemmer verloor in drie sets van de Ecuadoriaan Roberto Quiroz en kan dus weer richting huis. Griekspoor begon de wedstrijd nog goed door de eerste set comfortabel, maar verloor de tweede in een tiebreak. In de derde set kwam het jonge talent een break in de vijfde game niet meer te boven. Kijk hieronder naar de samenavtting van die wedstrijd.

Video - RG | Griekspoor verliest onnodig van Quiroz

01:44

Zondag 26 mei begint het hoofdtoernooi van Roland Garros en voorafgaand houden we natuurlijk de resultaten van alle Nederlanders in het kwalificatietoernooi in de gaten. Mis geen bal van Roland Garros en kijk twee weken lang naar toptennis op het Franse gemalen gravel, live en exclusief op Eurosport.