Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Round-up Dag 9: Djokovic nog zonder setverlies; Halep vermorzelt Swiatek

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 03/06/2019 om 19:44 GMT+2

De tweede week van Roland Garros is daar, en vandaag kwamen er weer een aantal wereldtoppers in actie. Mis niks in onze dagelijkse round-up.

Djok

Foto: Eurosport

Novak Djokovic heeft op zijn weg naar een tweede titel in Parijs nog niet veel energie verspeeld. De Servier was ook in zijn vierde rondepartij veel te sterk voor zijn tegenstander, in dit geval de Duitser Jan-Lennard Struff. Struff had in de ronde hiervoor een marathonpartij gespeeld tegen de Kroaat Borna Coric en dat brak hem duidelijk op tegen de nummer 1 van de wereld.
picture

Djokovic zonder setverlies naar laatste acht

Kei Nishikori is door het oog van de naald gekropen in zijn vierde rondepartij tegen de Fransman Benoit Paire. De Japanner stond 5-3 achter in de vijfde set, maar brak Paire daarna twee keer en verzekerde zich daarmee van een plek bij de laatste acht in Parijs, waarin hij het gaat opnemen tegen de elfvoudig kampioen Rafael Nadal.
Dominic Thiem heeft zich niet extreem hoeven inspannen om de kwartfinale te bereiken. De Oostenrijker was veel te sterk voor de in vorm verkerende Fransman Gael Monfils: 6-4 6-4 6-2. Thiem speelt in de kwartfinale tegen Karen Khachanov of Juan Martin del Potro.
Alexander Zverev heeft zich misschien wel eenvoudiger dan verwacht geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros. De Duitser won in vier sets van in de vorm blakende Italiaan Fabio Fognini. Fognini pakte nog wel de eerste set, maar had daarna geen antwoord meer op het powerspel van Zverev, die nu Novak Djokovic tegenkomt in de volgende ronde.
Dan over naar het vrouwenschema, waar vandaag ook weer het nodige gebeurde. De nummer twee van de wereld kwam in actie, Simona Halep, en die heeft in haar vierde rondepartij geen spaan heel gehouden van de Poolse Iga Swiatek. Het werd 6-1 6-0 voor de Roemeense. Swiatek kwam geen moment in haar spel en daar maakte de kampioene in Parijs van 2018 optimaal gebruik van.
picture

Halep kent geen genade met jonge Poolse

Ashleigh Barty heeft dankzij een zege op de Amerikaanse Sofia Kenin de kwartfinale bereikt op Roland Garros. De Australische was in drie sets te sterk voor de jonge Kenin, die onder andere verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Serena Williams. Barty speelt in de kwartfinale tegen een andere Amerikaanse, als ze de degens kruist met Madison Keys, die te sterk was voor Katerina Siniakova.
picture

Barty in drie sets langs Kenin

De tegenstander van Barty wordt de Amerikaanse Madison Keys, die vanochtend relatief eenvoudig won in twee sets van de jonge Tsjechische Katerina Siniakova: 6-2 6-4.
picture

Keys te sterk voor jonge Tsjechische

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie