Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | "Iedereen wil Coco Gauff ontlopen" - Corretja onder indruk van Amerikaanse 'kampioen'

Menno Waebeke

Geupdate 23/05/2024 om 11:00 GMT+2

Coco Gauff staat aanstaande zondag misschien niet als de topfavoriet aan de start van Roland Garros, maar volgens oud-tennisser Alex Corretja is ze wel een van de gevaarlijkste deelnemers in Parijs. De Spanjaard ziet dat Gauff op dit moment met veel zelfvertrouwen speelt. Daarnaast wil Corretja nog een lans breken voor de Amerikaanse Danielle Collins, die na dit seizoen met pensioen gaat.

Madrid | Coco Gauff vernedert Arantxa Rus – Nederlandse wint geen enkele game

Gauff verloor vorige week van Iga Swiatek in de halve finale van de ATP in Rome, maar dat wil niet zeggen dat het nog steeds pas twintigjarige supertalent geen kans maakt om hoge ogen te gooien op Roland Garros. In Parijs wil Gauff graag haar tweede Grand Slam-titel binnenhalen.
"Ze is nu al zo stabiel, zo constant. Gauff is een echte kampioen en ze weet hoe ze goed moet tennisssen in Parijs. Het is heel moeilijk om haar te verslaan, want ze blijft maar rennen", is Corretja lovend. "Ze weet wat ze moet doen om te presteren op de belangrijke momenten. Dat is heel knap, zeker op deze leeftijd."
picture

US Open | Negentienjarige Coco Gauff bereikt het allerhoogste door Grand Slam te winnen

Afzwaaiende Collins

Volgens Corretja willen de favorieten haar maar al te graag ontlopen in Parijs. "Als je Swiatek of Sabalenka bent, dan wil je haar niet aan jouw kant van het schema zien. Je weet dan gewoon dat het een hele lastige wedstrijd is die je gaat moeten spelen om de finale te bereiken."
Naast Gauff verwacht Corretja ook veel van Collins. De verliezend finalist van de Australian Open van 2022 gaat een punt achter haar loopbaan zetten, om zich te kunnen richten op haar familie. Collins liet dit seizoen al mooie dingen zien in Rome, Madrid en Miami.
"Ze heeft een goede balans gevonden tussen agressief zijn en constant spelen. Misschien is er een druk van haar schouders gevallen sinds ze heeft aangegeven te stoppen", analyseert Corretja. "Na twee of drie slagen gaat ze vol voor een winner. Ze kan in elke wedstrijd een gevaarlijke speler zijn."
picture

Miami | Danielle Collins schrijft prachtig sprookje met toernooiwinst ten koste van Rybakina

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie