Drie scenario's kunnen zich ontvouwen na Roland Garros. Mocht Alexander Zverev het toernooi winnen, en daarmee zijn eerste Grand Slam-titel op zijn naam schrijven, dan is de Duitser vanaf aanstaande maandag al de nieuwe nummer één van de wereld.
Mocht de huidige nummer drie van de wereld de finale verliezen, dan blijft Djokovic de nummer één tot 13 juni. Vanaf die dag voert Daniil Medvedev de koppositie aan. Dit komt omdat Roland Garros vorig jaar een week later startte, en de punten daardoor tot aan halverwege juni blijven staan. Met een runner-up plek stijgt Zverev wel naar de nummer 2-positie.
Als het toernooi voor Zverev ophoudt in de halve finale, dan blijft Djokovic tot 13 juni de ranglijstaanvoerder, waarna Medvedev die positie weer overneemt. De Duitser stijgt vanaf 13 juni dan wel naar de tweede plek, en Djokovic of Nadal zal dan de derde plek bezetten, afhankelijk van het feit of Nadal zijn veertiende titel in Parijs wint.
Wimbledon
Wimbledon | Kyrgios opnieuw in opspraak, houdt zich niet aan kledingregels - “Ik doe wat ik wil”
10 MINUTEN GELEDEN

Wimbledon

Opmerkelijk was dat Djokovic hoe dan ook zijn koppositie zou verliezen na Wimbledon aan Daniil Medvedev, los van het feit of hij het toernooi zou winnen. Vanwege de puntenbevriezing door de ATP raakt de Serviër alle punten die hij vorig jaar verdiende door de titel te winnen kwijt.
Nog opmerkelijker is dat Medvedev zonder in actie te komen op het Londense heilige gras nummer één van de wereld kon worden, en Djokovic daar niets aan kon doen, ook al zou hij Roland Garros en Wimbledon winnen.

WAAR KIJK JE?

Vanaf zondag 22 mei t/m zondag 5 juni gaan we los in Parijs als 's werelds beste tennissers zich verzamelen op het gemalen baksteen. Mis geen bal van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | Liveblog - uitkijken naar Djokovic vs Sinner en kan Jabeur serieus doorpakken?
2 UUR GELEDEN
Wimbledon
Wimbledon | “Gevoel dat ik twee goede sets heb gespeeld” - Van de Zandschulp na verlies tegen Nadal
2 UUR GELEDEN