Vandaag krijgt de Roemeense alweer haar vierde kans. Na twee keer Parijs (2014 en 2017) en eenmaal Australian Open (2018) staat ze opnieuw in de eindstrijd. Tegenover Sloane Stephens die een ijzersterk toernooi speelt, maar toch niet bepaald als graveltijger wordt gezien. Een heel grote kans dus.
Juniorentitel
Het zou een mooi symbolisch moment zijn voor Halep. Precies tien jaar geleden won zij de juniorentitel in Parijs. En precies veertig jaar geleden - in 1978 - zegevierde haar legendarische landgenote Virginia Ruzici op het rode gravel in de Franse hoofdstad. Dat was ook meteen de laatste Grand Slamzege voor Roemenië dat met Ilie Nastase nog een grote vedette in huis had.
Roland Garros
VIDEO: Rafael Nadal in slow motion
13/06/2018 OM 13:00
Maar wat heb je aan cijfertjes, zal Halep ongetwijfeld denken. Zoals het cijfer 3. Drie grote finales heeft ze al verloren. In Parijs zelfs twee keer. In 2014 was Maria Sharapova haar de baas en vorig jaar ging volslagen onverwacht Jelena Ostapenko met de prijzenpot aan de haal.

Simona Halep wint in 2008 het juniorentoernooi in Parijs

Foto: Getty Images

'Ik ben chill'
Halep is inmiddels al 26 jaar, heeft een karrenvracht aan ervaring in huis en maakte de voorbije twee weken in Parijs een stabiele indruk. De taaie Roemeense uit Constanta weet dat alle druk op haar schouders ligt, maar probeert er ontspannen mee om te gaan. "Natuurlijk is het opnieuw een grote kans en heb ik veel vertrouwen, maar je weet nooit wat er kan gebeuren in tennis. Ja, ik heb al drie finales verloren, maar daar is niemand van dood gegaan. Ik blijf gewoon chill."
En anders kan Halep altijd even een belletje met collega Wozniacki plegen. Die verloste zich begin dit jaar in Melbourne van een grote obsessie door ein-de-lijk een Grand Slamtoernooi te winnen, acht jaar nadat ze voor het eerst de wereldranglijst aanvoerde. "Nooit krijg ik meer die vraag wanneer ik een Grand Slamtoernooi ga winnen", zei een opgeluchte Wozniacki.

Wozniacki

Foto: Getty Images

Stephens verloor nooit een finale
De Deense moest er acht jaar op wachten, Halep krijgt vandaag alweer een nieuwe mogelijkheid. Maar wel tegen een opponente die nog nooit een finale verloor. Zes gespeeld, zes gewonnen. Lekkere stats voor Stephens, hoewel Halep op haar beurt met 5-2 leidt in hun onderlinge ontmoetingen.
"Natuurlijk voel ik de druk, maar die wil ik omzetten in positieve energie", zegt Halep. "Het feit dat ik de nummer één ben geworden, geeft aan dat ik wel iets goed doe. Ik ben meer in mijn kansen gaan geloven en ik voel me mentaal sterk. Maar kunnen we het nu ergens anders over hebben? Kijk eens naar buiten. Het is prachtig weer."
Nieuw: Roland Garros-abonnement
De vrouwenfinale van Roland Garros is zaterdag vanaf 15:00 LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Roland Garros
Roland Garros: WATTS
11/06/2018 OM 10:33