Thiem en Zverev leken op voorhand van het toernooi misschien wel de twee grootste kanshebbers om Rafael Nadal van zijn elfde titel af te houden. In deze pot zal het duidelijk worden wie van deze twee 'jonkies' het op mag gaan nemen tegen Cecchinato of Djokovic. Drie van de wedstrijden van Zverev waren zware vijf-setters, waardoor de Duitser het nog wel eens heel lastig kan gaan krijgen tegen Thiem.
De grote verrassing
De winnaar van de wedstrijd tegen Thiem en Zverev zal het dus op gaan nemen tegen Cecchinato of Djokovic. Voor deze editie van Roland Garros had de Italiaan Matteo Cecchinato nog een enkele wedstrijd op een Grand Slam toernooi gewonnen. De Italiaan had enkele keren de eerste ronde behaald op verschillende Grand Slams en staat nu opeens in de kwartfinale. Kan Djokovic de sterke forehand van de Italiaan bedwingen?
Roland Garros
VIDEO: Rafael Nadal in slow motion
13/06/2018 OM 13:00
Vrouwentoernooi:
Bij de vrouwen zijn er nog maar drie vrouwen uit de top tien van de wereld over gebleven. De eerste daarvan is de nummer 10 Sloane Stephens. De Amerikaanse neemt het op tegen Daria Kasatkina. De jonge Russische verraste maandag vriend en vijand toen ze Caroline Wozniacki in twee sets naar huis wist te sturen. Stephens is echter in fantastische vorm en verloor dit toernooi pas één set.
De winnaar van Kasatkina en Stephens zal het opnemen tegen Putinseva of Keys. De 23-jarige Kazachse Yulia Putinseva staat net als in 2016 in de kwartfinale van Roland Garros. Haar opponente Madison Keys verloor nog geen enkele set op deze editie van Roland Garros en lijkt klaar voor de kwartfinales.
Roland Garros kijken in 4K kwaliteit
KPN klanten met een 4K abonnement kijken vanaf vandaag de kwartfinales, halve finales en de finales van Roland Garros in 4K kwaliteit.
Kijk vanaf 14.00 uur naar Roland Garros op Eurosport bij KPN op kanaal 690.
Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl
Roland Garros
Roland Garros: WATTS
11/06/2018 OM 10:33