Beide speelsters waren op het Court Suzanne-Lenglen enorm aan elkaar gewaagd. Hoewel Kerber, die Kiki Bertens in de derde ronde de voet dwars zette, al snel in de eerste set een 4-0 voorsprong pakte, was het al snel duidelijk dat deze partij niet binnen een uurtje klaar zou zijn.
Blaren bij Kerber
Halep kwam in die eerste set sterk terug en sleepte er nog een tiebreak uit, maar was daarin alsnog de mindere van de Duitse. Vanuit de achterstand vocht de nummer één van de wereld zich volgens naar een dominante positie. Terwijl zij meer de aanval zocht, namen de verdedigende stellingen van Kerber in kracht af. De Duitse begon steeds slechter te bewegen, moest in de derde set zelfs een medische pauze nemen en had zichtbaar last van blaren.
Tokio 2020
Olympische Spelen Tokyo 2020 | Bertens krijgt het zwaar bij sterk bezet vrouwen tennistoernooi
19/07/2021 OM 12:02
Voor Halep een koud kunstje om de partij rustig uit te spelen en een plek in de halve finale te claimen. De nummer één van de wereld wil zich in Parijs verlossen van een 'trauma'. Drie keer stond ze in de finale van een Grand Slam-toernooi (Roland Garros 2014 en 2017, Australian Open 2018), maar nooit slaagde ze erin de titel te veroveren. Als het aan haar ligt, komt daar ditmaal verandering in.

Koppie erbij houden! Check de hoogtepunten van Halep versus Kerber

Halep refereerde na afloop aan haar tactiekverandering. Ze produceerde veel te veel onnodige fouten in de eerste set. "Ik startte iets te agressief. Dat werkte niet, want Kerber hield de ballen laag, dus ik moest iets veranderen. Ik ben blij dat het goed uitpakte." Bekijk het gehele interview met Halep.

Halep: 'Moest tactiek veranderen om Kerber te verslaan'

Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Roland-Garros
Roland-Garros - Women - Day 1 - Kalinina - Kerber
30/05/2021 OM 13:06
Australian Open
Australian Open 2021 | 5 Conclusies
21/02/2021 OM 14:02