Voor Dimitrov, in Parijs als vierde geplaatst, is het Grand Slam-toernooi in de Franse hoofdstad bij voorbaat al geen feest. Het gravel kan hem gestolen worden. In tweede ronde had hij al bijna 4,5 uur nodig om zich te ontdoen van de Amerikaan Donaldson, maar vrijdag had hij nauwelijks een kans tegen routinier Fernando Verdasco: 7-6 6-2 6-4.
Dimitrov oogde ook vrij gelaten. Alsof hij wist dat de Spaanse nummer 35 van de wereld sowieso een maatje te groot voor hem zou zijn. Nooit eerder kwam Dimitrov in Parijs voorbij de derde ronde en ook dit jaar sneuvelde Baby Federer voortijdig.

Hoogtepunten Verdasco versus Dimitrov

Roland Garros
VIDEO: Rafael Nadal in slow motion
13/06/2018 OM 13:00
Gedachten al bij Wimbledon
In de eerste set rekte hij zijn kansen nog tot een tiebreak, maar na het verlies daarvan verdween het vertrouwen uit lichaam en geest. Dimitrov was met zijn gedachten al bij Wimbledon, bij het groene gras dat hem beduidend beter gezind is. De voormalige vriend van onder anderen Maria Sjarapova en Nicole Scherzinger haalde in Londen al eens de halve finale, maar heeft zijn grote belofte nog steeds niet helemaal kunnen waarmaken met het winnen van een Grand Slam-titel.
Aan de andere kant van het net boekte de 34-jarige Verdasco weer eens een goede overwinning. De Madrileen staat al jaren in de schaduw van zijn landgenoot Rafael Nadal, maar haalde op alle Grand Slams al eens de laatste acht. Behalve in Parijs. Daar haalde hij zes keer eerder de vierde ronde. Net als vandaag.
Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Roland Garros
Roland Garros: WATTS
11/06/2018 OM 10:33