Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Keys eerste kwartfinalist na eenvoudig zondagochtendklusje

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 03/06/2018 om 13:13 GMT+2

Wordt dit het toernooi van victorie op Grand Slamniveau voor Madison Keys? De Amerikaanse hardhitter sloeg zondagochtend in razend tempo de Roemeense Mihaela Buzarnescu van de baan (6-1, 6-4) en is daarmee de eerste vrouw die zeker is van de kwartfinale.

Madison Keys Roland Garros 2018

Foto: Getty Images

Gravel is zeker niet haar favoriete ondergrond, maar de wijze waarop Keys de afgelopen dagen haar partijen afrondde, was op z'n minst indrukwekkend. Zonder setverlies staat zij voor het eerst in haar carrière in de kwartfinale van Roland Garros. Dat lukte haar al eerder op de andere drie Grand Slamtoernooien, met als uitschieter natuurlijk de finaleplaats vorig jaar op de US Open. Daar verloor Keys van haar landgenote Sloane Stephens.
Met de Roemeense Buzarnescu, die in de vorige ronde Elina Svitolina (als vierde geplaatst) elimineerde, had Keys op het Court Philippe-Chatrier geen enkele moeite. Ze profiteerde vooral van haar sterke eerste service die in liefst 83 procent van de gevallen het punt opleverde. Buzarnescu stribbelde alleen aan het eind van de tweede set even tegen toen ze haar achterstand van 5-1 terugbracht naar 5-3. Keys bleef echter goed bij de les en serveerde de partij vervolgens vakkundig uit.
picture

Hoogtepunten: Keys - Buzarnescu (vierde ronde)

Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie