Bertens voelde zich vanaf het begin niet optimaal. Ze kreeg, zoals ze zelf aangaf, 'de benen en armen niet los'. "Ik wist dat ik aanvallend moest spelen, maar wel mijn kansen rustig moest afwachten. Dat lukte net niet. Het was continu zoeken, maar die balans is er heel de wedstrijd niet geweest. Er zat te veel onrust in mijn spel, waardoor ik te veel fouten maakte."
Bertens blijft nog even in Parijs. Ze staat namelijk in de derde ronde van het dubbeltoernooi, samen met de Zweedse Johanna Larsson. Daarna volgt het korte grasseizoen met Wimbledon als apotheose. "Keihard trainen en goed voorbereiden. Om weer een paar procent beter te worden, zodat dit de volgende keer minder gebeurt."
Roland Garros
VIDEO: Rafael Nadal in slow motion
13/06/2018 OM 13:00
Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Roland Garros
Roland Garros: WATTS
11/06/2018 OM 10:33