Getty Images

Rafael Nadal wint voor de 11e keer Roland Garros

Rafael Nadal wint voor de 11e keer Roland Garros
By Eurosport

The 10/06/2018 at 17:51Bijgewerkt The 10/06/2018 at 18:46

Rafael Nadal heeft zondag voor de elfde keer in zijn carriere Roland Garros gewonnen. De Spanjaard was een maatje te groot voor zijn tegenstander Dominic Thiem en won in straight sets met 6-4, 6-3 en 6-2.

Vechten voor ieder punt

De eerste set was het meteen raak voor Rafael Nadal. Hij won de eerste game op zijn eigen service en wist vervolgens gelijk Thiem te breaken. De Oostenrijker gaf zelf echter flink tegengas en brak Nadal gelijk terug.

Het was vechten voor iedere bal en bij een stand van 5-4 in het voordeel voor Nadal sloeg de Spanjaard zijn slag. Hij wist Thiem opnieuw te breaken en pakte daarmee de eerste set.

Mentale klappen voor Thiem

In de tweede set moest Thiem opnieuw gelijk volop aan de bak. In zijn eerste service game van de set moest hij zijn meerdere erkennen in Nadal na 5 deuces. Nadal trok de set uiteindelijk met 6-3 naar zich toe en toen was het wel een beetje gedaan met Thiem

In de derde set was Nadal wederom oppermachtig. Ondanks kramp in zijn hand behield hij zijn voorsprong en schreef hij de set met 6-2 op zijn naam. Na 2 uur en 42 minuten was de 11e Roland Garros titel voor Rafael Nadal dus binnen. Door deze winst blijft de 32-jarige Spanjaard nummer 1 van de wereld.

Zie hier de highlights!

Video - Roland Garros: Hoogtepunten Nadal - Thiem

03:05