Muguruza - Sharapova
Op het Court Philippe Chatrier beginnen we om 14.00 uur met een mooie damespartij tussen Garbiñe Muguruza en Maria Sharapova. Beide dames komen fris aan de toss, want in de vorige ronde hoefden ze beide niet of nauwelijks in actie te komen. Muguruza hoefde slechts twee games te spelen voordat Tsurenko opgaf en Sharapova hoefde zelfs helemaal niet in actie te komen: Serena Williams meldde zich af met een blessure.
Nadal - Schwartzman
Roland Garros
VIDEO: Rafael Nadal in slow motion
13/06/2018 OM 13:00
Koning van het gravel Rafael Nadal is natuurlijk ook present in de kwartfinale en komt na Muguruza - Sharapova op de baan. De tienvoudig winnaar van Roland Garros heeft nog geen set verloren dit toernooi en neemt het op tegen de Argentijn Diego Schwartzman, als elfde geplaatst. In de vorige ronde kwam hij met 2-0 achter tegen Kevin Anderson, maar wist het na vijf sets toch nog om te buigen in een overwinning.
Halep - Kerber
Ook bij de dames komt de nummer één van de plaatsingslijst in actie. Simona Halep neemt het op tegen Angelique Kerber, Halep kwam moeizaam op gang in het toernooi maar laat inmiddels weer indrukwekkend tennis zien. Ze gaf in haar vorige partij tegen Elise Mertens slechts drie games weg. Kerber verloor in het hele toernooi nog geen set en wist op het waar naar de finale onder andere Kiki Bertens te verslaan.
Cilic - del Potro
Na Halep - Kerber is het tijd voor een mooie partij tussen twee lange mannen met een goede service, twee echte hardhitters. Marin Cilic tegen Juan Martin del Potro. Cilic nam het in de vierde ronde op tegen Fabio Fognini en het werd een zinderende partij, die hij maar ternauwernood na vijf sets wist te winnen. Del Potro hoefde minder diep te gaan: Hij won met driemaal 6-4 van de Amerikaan John Isner.
Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Roland Garros
Roland Garros: WATTS
11/06/2018 OM 10:33