Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Ongenaakbare Swiatek wint Roland Garros 2020

DoorWSC

Geupdate 10/10/2020 om 18:14 GMT+2

Het vrouwentennis heeft er een Grand Slamkampioene bij! Iga Swiatek speelde een weergaloos toernooi in Parijs, klopte in de finale Sofia Kenin en schreef zodoende Poolse tennisgeschiedenis.

Het vrouwentennis heeft er een Grand Slamkampioene bij! Iga Swiatek speelde een weergaloos toernooi in Parijs, klopte in de finale Sofia Kenin en schreef zodoende Poolse tennisgeschiedenis.

Foto: Eurosport

De 19-jarige kwam voor het eerst in haar carrière uit in een finale op een major en greep de Coupe Suzanne Lenglen zonder één set te hebben verloren tijdens het evenement. Regerend Australian Openkampioene en nummer zes van de wereld Kenin, die enige last ondervond van haar bovenbeen, werd met 6-4 6-1 verslagen op Court Philippe Chatrier. Swiatek is de eerste Poolse tennisser — man of vrouw — die een Grand Slamtoernooi weet te veroveren in het enkelspel.
picture

Highlights | Iga Swiatek - Sofia Kenin

Swiatek, die in Parijs bizar genoeg pas haar eerste proftitel in de wacht sleepte, is de nummer 54 van de wereld, maar weet zich verzekerd van de 17e plek als de nieuwe wereldranglijst uitkomt. Kenin, het vierde reekshoofd dit jaar, slaagde er niet in haar tweede major van 2020 te winnen. De eerste set van de finale was zwaarbevochten, maar in het tweede bedrijf liep de zeer aanvallend ingestelde Swiatek weg bij haar geblesseerde Amerikaanse tegenstandster.
Met de titel van Swiatek wordt de trend van jonge Grand Slamkampioenes in het vrouwentennis voortgezet. Naomi Osaka greep de afgelopen seizoenen drie majors, terwijl ook Kenin, nummer één Ashleigh Barty en Bianca Andreescu in het recente verleden grote prijzen veroverden.
picture

Roland Garros | Interview Swiatek

Zondag 11 oktober wordt om 15:00 uur de mannenfinale gespeeld door Rafael Nadal en Novak Djokovic. Bekijk de kraker LIVE op Eurosport 1 of via eurosport.nl!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie